Fra køkkendrøm
til virkelighed

Knap 60% af alle køkkenkunder oplever, at det er svært at købe et køkken. Det viser en analyse, vi har lavet her hos AUBO. Først og fremmest er mange usikre på, hvad de skal vælge og hvad køkkenet i sidste ende skal koste. Mange har også svært ved at forestille sig, hvordan deres køkken kommer til at se ud, når det står færdigt. Men fortvivl ikke, der er hjælp at hente med PLAN A.

Det er i denne fase af køkkenkøbet, du bliver præcis på valg af køkkenlåger, bordplade, hvidevarer, vask og armatur i samarbejde med køkkenkonsulenten. Det er også her, du får overblik over tidsplanen og alt det praktiske. Hvornår ankommer mit nye køkken? Og hvilke ting skal vi have gjort klar inden?

Læs videre og få gode råd samt indsigt i de forskellige processer i design- og planlægningsfasen, fra valg af materialer til visualisering af dit nye køkken.

aubo butik sælgere køkken
ARTIKEL

Butikken
og køkken-
konsulentens rolle

Når du skal have tegnet et nyt hus, går du til en arkitekt. Og skal du have lagt et nyt tag, kontakter du en taglægger. Det er det samme med et nyt køkken. Her har du også brug for en helt speciel ekspertise og knowhow, og det er her, at den gode køkkenkonsulent kommer ind i billedet. Han eller hun er din go-to fagperson.

Det kan du forvente
aubo fremvisning af køkken i virtual reality
INDSIGT

Se dit køkken live - inden det er færdigt

3D og virtual reality. Det lyder som noget, der foregår i en science fiction film, og ikke hos et køkkenvirksomhed, men i dag har du faktisk muligheden for at se ind i fremtiden, når det kommer til dit nye køkken.

Se ind i fremtiden
TIMELINE

Så lang tid tager det at få et nyt køkken

Hvor lang tid tager det at få designet et nyt køkken? Hvor lang tid tager det at montere? Og hvad skal gøres klar inden? Der er mange spørgsmål – og steps – når du køber nyt køkken. Denne timeline giver dig et overblik over hele køkkenkøbsprocessen, fra drøm til færdigt resultat.

01 aubo butik sælgere køkken

Step 1 (1-2 timer) Første møde med køkkenkonsulent

Når du skal holde det første møde med en køkkenkonsulent, kan du enten vælge bare at kigge forbi køkkenbutikken eller booke et møde på forhånd. Begge dele er uforpligtende. Du skal regne med, at det første besøg i butikken tager omkring 1,5-2 timer.

Læs mere
02 aubo moodboard oak line køkken

Step 2 (2-4 dage) Design og indretning

Ud fra første møde tegner køkkenkonsulenten et forslag til din køkkenindretning med udgangspunkt i dine drømme og ønsker.

Læs mere
03 aubo fremvisning af køkken i virtual reality

Step 3 (1-2 timer) Køkkenpræsentation

En uge efter det første møde kan du typisk få præsenteret tegningerne af dit nye køkken. Dette møde aftales individuelt, alt efter tidshorisonten på køkkenkøbet.

Læs mere
04 aubo sælger af køkken

Step 4 (2-4 dage) Justering

Køkkenkonsulenten justerer køkkenpræsentationen til efter jeres møde, og derefter bliver ordren på dit nye køkken sendt til underskrift hos dig.

Læs mere
05 aubo aulum produktion

Step 5 (4-6 uger) Produktion

Ud fra køkkenkonsulentens tegninger og mål sættes dit nye køkken i produktion hos køkkenvirksomheden. Det vil typisk tage 4-6 uger.

Læs mere
06 renovering af køkkenrum for nyt aubo køkken

Step 6 (4-6 uger) Klargøring

Mens dit nye køkken er i produktion, skal selve køkkenrummet klargøres til montering. Inden køkkenet ankommer, er der flere ting, du skal have styr på.

Læs mere
07 aubo montør monterer opvaskemaskine i køkken

Step 7 (2-3 dage) Montering

Tillykke, ventetiden er forbi. Nu skal dit køkken monteres. Det tager typisk 2-3 dage at montere et gennemsnitskøkken, og derefter skal du have håndværkere eller køkkenvirksomheden til at tilslutte vand, el, afløb.

Læs mere

Hvilken køkkenlåge skal jeg vælge?

Køkkenlåger kan fås i mange forskellige materialer. Og med mange forskellige designs. Her får du den store køkkenlågeguide, der giver dig et overblik over alt fra materialer til holdbarhed til prisleje.

aubo siena køkken i blå med dektonbordplade i grå og sort quooker

Malet front

Koksgrå, mørkeblå eller måske klar rød? Fordelen ved en malet køkkenlåge er, at den kan fås mange forskellige farver – paletten af farvekoder er nærmest utømmelig.

aubo fenix køkken i grøn med lysegrå bordplade og vask og armatur i messingaubo fenix køkken i sort med åbne reoler

Laminatfront

Laminat er et taknemligt materiale i et køkken, der kan holde til at blive brugt af både store og små. Laminat er nemlig meget slidstærkt, nemt at gøre rent og kræver heller ikke den store vedligehold.

aubo sense køkken i grøn med sort bordplade, vask og armatur og greb i messing

Sense front

Sense er navnet på AUBOs egen køkkenserie, der er lavet af melamin – et vidundermateriale i det moderne køkken. Både fløjlsblød og supermat på samme tid. Og så er Sense tilmed også nem at rengøre.

aubo toscana landkøkken i hvid med vitrineskabe med glas

Foliefront

Folien af PVC er en meget anvendt plastiktype, da det er et hårdt og stift materiale, og derfor også særdeles velegnet til køkkenfronter. Folie kan fås i mange forskellige farver og udtryk. Derfor er det også et særdeles prisvenligt alternativ.

aubo oak line køkken i natur eg med stor køkkenø

Træfront

Hos AUBO kan du få flere forskellige fronter i træ, som f.eks. Oak Line sortimentet, der består af lameller med en kerne af formstabilt asketræ med en egefinering øverst. Fineringen fås i flere farvevariationer.

aubo køkkenbordplade i lys farve

Din bordplade-
guide til et nyt køkken

Hvilken bordplade skal jeg vælge? Det er et af de helt store spørgsmål, når du er i gang med at købe nyt køkken. Her får du en guide til de mest almindelig bordpladetyper – og hvad du skal overveje, før du vælger din favorit.

Vælg den rigtige bordplade
GUIDE

Hvad skal jeg overveje, inden jeg køber bordplade?

Rigtigt meget faktisk, og med god grund. Bordpladen er både en af de komponenter i køkkenet, du kommer til at bruge mest og en af de dyreste enkeltdele. Dit valg af bordplade kan derfor have stor betydning for, hvor meget dit køkken kommer til at koste. Og så har den stor betydning for det udseende, dit køkken ender med at have. Hvilket udtryk vil jeg gerne have, skal du spørge sig selv. Går du efter en tynd, svævende bordplade eller et mere markant look? Skal udtrykket være lyst eller mørkt, varmt eller koldt, vildt eller roligt? Valgmulighederne er mange.

01 aubo køkkenbordplade i grå laminat

Laminat

En bordplade af laminat er til dig, der elsker at bruge dit køkken meget. Til madlavning med hele familien eller en hel søndag formiddag i køkkenet bare for dig selv. Denne type bordplade er meget slidstærk. Og meget rengøringsvenlig. Laminat kan altså tåle en del, også daglige slag og stød, uden at overfladen tager skade, eller du skal bruge lang tid på vedligehold.

Læs mere
02 aubo toscana landkøkken med knobgreb og quooker

Kompaktlaminat

Kompaktlaminat er den toptunede udgave af en laminatbordplade. Tynd og lækker, men samtidig også slidstærk og rengøringsvenlig. Kompaktlaminat er til dig, der gerne vil have et let og moderne look i dit køkken, samtidig med at du også får alle fordelene ved laminat, fra holdbarhed til pris.

Læs mere
03 aubo køkkenvask og quooker i sort

Core & Corian

Mmmm, fornemmelsen af at lade hånden glide over den glatte overflade uden synlige eller mærkbare samlinger. Core og corianbordplader giver den her fornemmelse af eksklusivitet og enkelhed. Denne type bordplade kan formes lige præcis, som du gerne vil have det, med skarpe eller bløde kanter, integreret vask eller ej.

Læs mere
04 aubo køkkenbordplade i massivtræ

Massivt træ

Træ er på mange måder indbegrebet af norden. De dybe skove, gløden og det levende spil i overfladen. Det store udvalg af træsorter og forskellige former for oliebehandlinger giver dig mange valgmuligheder, når det kommer til farvetone og udtryk. Eg er det klassiske valg, men du kan også få en bordplade i bambus, hvis du ønsker det.

 

Læs mere
05 aubo køkkenbordplade i granit

Natursten

Natursten fås i mange forskellige udtryk, også i marmor og quartz. Natursten er, som navnet indikerer, skabt af naturen gennem mange millioner år. Hver bordplade er unik med sit eget farvespil, åretegninger og svindrevner, der giver små og store karakteristika samt spil i overfladen.

Læs mere
06 aubo køkkenvask og quooker i messing

Keramik og Dekton

En keramikbordplade og en dektonbordplade kan ligne hinanden, men der er forskel. Keramikbordpladen består kort sagt af sand, feldspat og ler tilsat farvepigmenter, mens dekton består mineralpartikler, der udsættes for stort pres og høj temperatur for at få det færdige resultat.

 

Læs mere
07 aubo oak line køkken i eg med sort bordplade

Kompositsten

Kompositsten minder om natursten, men der er forskel. Bordpladen består nemlig af kvartsmineraler og kunstigt harpikslim, der opvarmes og presses i en støbeform. Det giver et naturligt udseende produkt, der samtidig er utrolig hårdfør over for det meste, undtagen høje temperaturer, nogle syrer og farver.

 

Læs mere
08 aubo køkkenbordplade i stål

Stål

En stålbordplade er kokkens favoritbordplade, fordi overfladen er superhygiejnisk og nem at holde ren. Du skal ikke være bange for at bruge din stålbordplade flittigt, for jo flere ridser den får, jo pænere bliver den.

Læs mere
09 aubo siena køkken i blå

Linoleum

Linoleum er både retro og et biologisk nedbrydeligt naturprodukt. Linoleumsbordplader er fremstillet af naturmaterialer med linolie som base. I alt er linoleumsbordpladen opbygget af 3 lag: imprægneret filtpap, linoleumsgranulat og et lag mat lak til selve overfladebehandlingen, der også hjælper linoleumsbordpladen med at bevare dens helt særlige udstråling, samt hindrer lysreflekser. Linoleum fås i flere forskellige farver.

Læs mere
aubo skagerak køkken i sort med hjørneskabsudtræk
aubo skagerak køkken i sort med træbordplade
GUIDE

Sådan får du mest ud af pladsen bag dine køkkenlåger

Indretning af et nyt køkken handler ikke kun om materialevalg og design. Det handler også om funktionalitet, holdbarhed og plads. Her får du en guide med forskellige skabs– og skuffeløsninger, så du kan indrette dit køkken smart – også bag køkkenlågerne.

Lige i skabet
aubo oak line køkken i natur eg med stor køkkenø
GODT AT VIDE

Når du skal vælge hvidevarer

Et køleskab er ikke bare et køleskab længere. Det samme gælder resten af hvidevarepakken i dit køkken. Og heldigvis for det. Specielle funktioner, kapacitet og design giver nemlig dig muligheden for at få lige præcis det, der passer til dig og dit hjem.

Vælg de rigtige hvidevarer
aubo køkkenvask og quooker i messing
GUIDE

Sådan vælger du armatur og vask til dit køkken

Når du skal vælge nyt armatur eller ny vask, handler det både om funktion og design. Hvad er dit behov? Og hvilken stil har du? Her får du vores guide til valg af armatur og vask.

Godt at vide