Knap 60% af alle køkkenkunder oplever, at det er svært at købe et køkken. Det viser en analyse, vi har lavet her hos AUBO. Først og fremmest er mange usikre på, hvad de skal vælge og hvad køkkenet i sidste ende skal koste. Mange har også svært ved at forestille sig, hvordan deres køkken kommer til at se ud, når det står færdigt. Men fortvivl ikke, der er hjælp at hente med PLAN A.
Det er i denne fase af køkkenkøbet, du bliver præcis på valg af køkkenlåger, bordplade, hvidevarer, vask og armatur i samarbejde med køkkenkonsulenten. Det er også her, du får overblik over tidsplanen og alt det praktiske. Hvornår ankommer mit nye køkken? Og hvilke ting skal vi have gjort klar inden?
Læs videre og få gode råd samt indsigt i de forskellige processer i design- og planlægningsfasen, fra valg af materialer til visualisering af dit nye køkken.
Når du skal have tegnet et nyt hus, går du til en arkitekt. Og skal du have lagt et nyt tag, kontakter du en taglægger. Det er det samme med et nyt køkken. Her har du også brug for en helt speciel ekspertise og knowhow, og det er her, at den gode køkkenkonsulent kommer ind i billedet. Han eller hun er din go-to fagperson.
3D og virtual reality. Det lyder som noget, der foregår i en science fiction film, og ikke hos et køkkenvirksomhed, men i dag har du faktisk muligheden for at se ind i fremtiden, når det kommer til dit nye køkken.
Hvor lang tid tager det at få designet et nyt køkken? Hvor lang tid tager det at montere? Og hvad skal gøres klar inden? Der er mange spørgsmål – og steps – når du køber nyt køkken. Denne timeline giver dig et overblik over hele køkkenkøbsprocessen, fra drøm til færdigt resultat.
Når du skal holde det første møde med en køkkenkonsulent, kan du enten vælge bare at kigge forbi køkkenbutikken eller booke et møde på forhånd. Begge dele er uforpligtende. Du skal regne med, at det første besøg i butikken tager omkring 1,5-2 timer.
Ud fra første møde tegner køkkenkonsulenten et forslag til din køkkenindretning med udgangspunkt i dine drømme og ønsker.
En uge efter det første møde kan du typisk få præsenteret tegningerne af dit nye køkken. Dette møde aftales individuelt, alt efter tidshorisonten på køkkenkøbet.
Køkkenkonsulenten justerer køkkenpræsentationen til efter jeres møde, og derefter bliver ordren på dit nye køkken sendt til underskrift hos dig.
Ud fra køkkenkonsulentens tegninger og mål sættes dit nye køkken i produktion hos køkkenvirksomheden. Det vil typisk tage 4-6 uger.
Mens dit nye køkken er i produktion, skal selve køkkenrummet klargøres til montering. Inden køkkenet ankommer, er der flere ting, du skal have styr på.
Tillykke, ventetiden er forbi. Nu skal dit køkken monteres. Det tager typisk 2-3 dage at montere et gennemsnitskøkken, og derefter skal du have håndværkere eller køkkenvirksomheden til at tilslutte vand, el, afløb.
Køkkenlåger kan fås i mange forskellige materialer. Og med mange forskellige designs. Her får du den store køkkenlågeguide, der giver dig et overblik over alt fra materialer til holdbarhed til prisleje.
Koksgrå, mørkeblå eller måske klar rød? Fordelen ved en malet køkkenlåge er, at den kan fås mange forskellige farver – paletten af farvekoder er nærmest utømmelig.
Laminat er et taknemligt materiale i et køkken, der kan holde til at blive brugt af både store og små. Laminat er nemlig meget slidstærkt, nemt at gøre rent og kræver heller ikke den store vedligehold.
Sense er navnet på AUBOs egen køkkenserie, der er lavet af melamin – et vidundermateriale i det moderne køkken. Både fløjlsblød og supermat på samme tid. Og så er Sense tilmed også nem at rengøre.
Folien af PVC er en meget anvendt plastiktype, da det er et hårdt og stift materiale, og derfor også særdeles velegnet til køkkenfronter. Folie kan fås i mange forskellige farver og udtryk. Derfor er det også et særdeles prisvenligt alternativ.
Hos AUBO kan du få flere forskellige fronter i træ, som f.eks. Oak Line sortimentet, der består af lameller med en kerne af formstabilt asketræ med en egefinering øverst. Fineringen fås i flere farvevariationer.
Hvilken bordplade skal jeg vælge? Det er et af de helt store spørgsmål, når du er i gang med at købe nyt køkken. Her får du en guide til de mest almindelig bordpladetyper – og hvad du skal overveje, før du vælger din favorit.
Rigtigt meget faktisk, og med god grund. Bordpladen er både en af de komponenter i køkkenet, du kommer til at bruge mest og en af de dyreste enkeltdele. Dit valg af bordplade kan derfor have stor betydning for, hvor meget dit køkken kommer til at koste. Og så har den stor betydning for det udseende, dit køkken ender med at have. Hvilket udtryk vil jeg gerne have, skal du spørge sig selv. Går du efter en tynd, svævende bordplade eller et mere markant look? Skal udtrykket være lyst eller mørkt, varmt eller koldt, vildt eller roligt? Valgmulighederne er mange.
En bordplade af laminat er til dig, der elsker at bruge dit køkken meget. Til madlavning med hele familien eller en hel søndag formiddag i køkkenet bare for dig selv. Denne type bordplade er meget slidstærk. Og meget rengøringsvenlig. Laminat kan altså tåle en del, også daglige slag og stød, uden at overfladen tager skade, eller du skal bruge lang tid på vedligehold.
Kompaktlaminat er den toptunede udgave af en laminatbordplade. Tynd og lækker, men samtidig også slidstærk og rengøringsvenlig. Kompaktlaminat er til dig, der gerne vil have et let og moderne look i dit køkken, samtidig med at du også får alle fordelene ved laminat, fra holdbarhed til pris.
Mmmm, fornemmelsen af at lade hånden glide over den glatte overflade uden synlige eller mærkbare samlinger. Core og corianbordplader giver den her fornemmelse af eksklusivitet og enkelhed. Denne type bordplade kan formes lige præcis, som du gerne vil have det, med skarpe eller bløde kanter, integreret vask eller ej.
Træ er på mange måder indbegrebet af norden. De dybe skove, gløden og det levende spil i overfladen. Det store udvalg af træsorter og forskellige former for oliebehandlinger giver dig mange valgmuligheder, når det kommer til farvetone og udtryk. Eg er det klassiske valg, men du kan også få en bordplade i bambus, hvis du ønsker det.
Natursten fås i mange forskellige udtryk, også i marmor og quartz. Natursten er, som navnet indikerer, skabt af naturen gennem mange millioner år. Hver bordplade er unik med sit eget farvespil, åretegninger og svindrevner, der giver små og store karakteristika samt spil i overfladen.
En keramikbordplade og en dektonbordplade kan ligne hinanden, men der er forskel. Keramikbordpladen består kort sagt af sand, feldspat og ler tilsat farvepigmenter, mens dekton består mineralpartikler, der udsættes for stort pres og høj temperatur for at få det færdige resultat.
Kompositsten minder om natursten, men der er forskel. Bordpladen består nemlig af kvartsmineraler og kunstigt harpikslim, der opvarmes og presses i en støbeform. Det giver et naturligt udseende produkt, der samtidig er utrolig hårdfør over for det meste, undtagen høje temperaturer, nogle syrer og farver.
En stålbordplade er kokkens favoritbordplade, fordi overfladen er superhygiejnisk og nem at holde ren. Du skal ikke være bange for at bruge din stålbordplade flittigt, for jo flere ridser den får, jo pænere bliver den.
Linoleum er både retro og et biologisk nedbrydeligt naturprodukt. Linoleumsbordplader er fremstillet af naturmaterialer med linolie som base. I alt er linoleumsbordpladen opbygget af 3 lag: imprægneret filtpap, linoleumsgranulat og et lag mat lak til selve overfladebehandlingen, der også hjælper linoleumsbordpladen med at bevare dens helt særlige udstråling, samt hindrer lysreflekser. Linoleum fås i flere forskellige farver.
Indretning af et nyt køkken handler ikke kun om materialevalg og design. Det handler også om funktionalitet, holdbarhed og plads. Her får du en guide med forskellige skabs– og skuffeløsninger, så du kan indrette dit køkken smart – også bag køkkenlågerne.
Et køleskab er ikke bare et køleskab længere. Det samme gælder resten af hvidevarepakken i dit køkken. Og heldigvis for det. Specielle funktioner, kapacitet og design giver nemlig dig muligheden for at få lige præcis det, der passer til dig og dit hjem.
Når du skal vælge nyt armatur eller ny vask, handler det både om funktion og design. Hvad er dit behov? Og hvilken stil har du? Her får du vores guide til valg af armatur og vask.