Portræt:

Det kan du
forvente af en køkkenkonsulent

Når du skal have tegnet et nyt hus, går du til en arkitekt. Og skal du have lagt et nyt tag, kontakter du en taglægger. Det er det samme med et nyt køkken. Her har du også brug for en helt speciel ekspertise og knowhow, og det er her, at den gode køkkenkonsulent kommer ind i billedet. Han eller hun er din go-to fagperson.

Når du skal vælge et nyt køkken, handler det ikke kun om design og det færdige resultat. Det handler også om at få styr på processen og holde hånd i hanke med alle de detaljer, der er i en køkkenkøbsproces. Her spiller køkkenkonsulenten en vigtig rolle. Det gør jeres samarbejde også. Kemi, tillid og tryghed er afgørende.

Men hvad kan du egentlig forvente af en god køkkenkonsulent? Og hvad forventer køkkenkonsulenten af dig? Det stiller vi skarpt på her med et portræt af den gode køkkenkonsulent.

Først hjemmearbejde

Forberedelse er alfa omega, når du skal mødes med en køkkenkonsulent. Jo mere information, du kan have klar, jo bedre et udgangspunkt har køkkenkonsulenten for at indfri dine køkkendrømme. Det kan være alt fra tanker om farver og materialer til specifikke ønsker til design og indretning. Alt praktisk information er også et vigtigt element i køkkenkonsulentens arbejde. Mål på det rum køkkenet skal være i samt rammer for tidsplan og budget spiller en stor rolle i planlægningen af et nyt køkken. Hvad kan lade sig gøre – og hvad kan ikke lade sig gøre?

Nogle er meget konkrete, når de skal til at købe et nyt køkken, mens andre er lidt mere usikre på deres ønsker og behov. Her er det vigtigt at understrege, at der ikke er noget, der er rigtigt eller forkert. Uanset hvilket udgangspunkt du kommer med, er det den gode køkkenkonsulents rolle at få dig sikkert og tilfreds i mål.

aubo butik sælgere af køkken
Køkkenkonsulenten kan rådgive om alt fra trends til indretning af rummet.

Mød køkkenkenderen

Køkkenkonsulenten kan rådgive om alt fra trends til indretning af rummet. Nogle vil gerne udfordres på udtrykket i køkkenet, mens andre allerede har bestemt sig for, hvilken stil de gerne vil have. Uanset hvad, så er det køkkenkonsulentens opgave at aflæse din og resten af familiens drømme og behov i forhold til alt fra indretning til budget, materialer og tidsplan.

Når de store beslutninger omkring valg af design og indretning er på plads, visualiserer og prissætter køkkenkonsulent dit nye køkkenunivers – her kan du også opleve, at nogle af dine ønsker bliver optimeret, så de fungerer endnu bedre i virkeligheden.

Praktikeren

Når design og materialevalg er i hus, er du halvt i mål med dit nye køkken, plejer man sige. For bag de flotte låger gemmer der sig en masse praktiske ting, som du også skal have styr på, fra indretning af skabe og skuffer til placering af el, afløb og vand. Nogle gange kan det måske betale sig f.eks. at flytte en vask for at få den bedste indretning i rummet, og her kan køkkenkonsulenten også bruges som sparringspartner.

Den gode køkkenkonsulent ved også alt om, hvordan man arbejder i et køkken. Og hvordan man optimerer de gode arbejdsrutiner via indretningen i rummet. Du skal helst ikke bevæge dig for mange unødvendige skridt, når du er i gang med madlavningen. Det handler om knowhow – ikke bare i forhold til, hvad der ser flot ud, men også hvad der fungerer i hverdagen.

Og planlæggeren

Når du har bestemt dig for, hvilket køkken du vil købe, går planlæsningsdelen i gang. Der er mange punkter i en køkkenkøbsproces, fra klargøring af rum til montering af dit køkken. Her kan du også få råd og vejledning af din køkkenkonsulent, der også gerne står for at skaffe håndværkere, både i forhold til montering af dit køkken og tilslutning til el, vand og afløb efterfølgende