Levering og montering
af nyt køkken

Et godt køkken er godt håndværk. Også når det kommer til levering og montering. For det handler nemlig ikke kun om materialevalg og hvidevarer, når du skal have et nyt køkken – dit køkkenrum skal også klargøres, og elementerne sættes op. Måske skal du have taget et gammelt køkken ned? Det kan også være, at du ønsker køkkenrummet indrettet på en helt anden måde? Spartlet vægge og klargjort elektricitet? Der er mange steps i levering- og monteringsfasen, hvilket kræver overblik fra indledende klargøring til sidste skrue er sat i.

Læs videre og få indblik i, hvad det kræver – og hvor lang tid det tager – at få monteret et køkken fra råt rum til færdigt resultat.

renovering af køkkenrum før montering af aubo køkken
GUIDE

Sådan bliver du klar til at montere køkken

Når du har bestilt dit nye køkken, er næste step klargøring af dit køkkenrum. Nogle står med et helt nybygget hus, mens de fleste typisk skal have revet det eksisterende køkken ned. Her får du vores guide til, hvad du skal være opmærksom på, når det kommer til både nedrivning og klargøring til montering af køkken.

Bliv klar
GODT AT VIDE

Når du skal have leveret køkken

Der er stor forskel på at få leveret en lille pakke og et helt køkken til døren. Her giver vi dig et overblik over, hvad du skal være opmærksom på, inden den store køkkenleverance kommer – og hvad der ville være godt at forberede.

Godt at vide
levering af aubo køkken ude hos privat kunde
montør monterer aubo køkken
ARTIKEL

Montering er det halve køkken

Montering af dit nye køkken er en post i køkkenbudgettet, hvor du skal lade være med at spare – det kan nemlig blive dyrt. Der kan være stor forskel på, hvad arbejdet koster – og hvilken kvalitet det har. Her sætter vi fokus på montage som håndværk, og hvad du skal overveje, når dit drømmekøkken skal sættes op.

 

montør monterer aubo køkken

Uanset hvilken bolig, du bor i, så kræver det masser af fingersnilde og sans for godt håndværk at sætte et køkken op. Resultatet skal du se på i mange år, så det er vigtigt at gøre, hvad du kan for, at det hele står skarpt og lige.

Bliv klogere
TIMELINE FOR ET FÆRDIGT KØKKEN

Hvilke håndværkere har jeg brug for?

Fra nedrivning til opbygning af vægge. Nye rør, elektricitet og tilslutning af dine nye hvidevarer. Udover køkkenmontøren kræver det en del forskellige fagekspertiser, når du skal have monteret dit nye køkken. Med vores timeline for køkkenmontering kan du se, hvilke håndværkere du skal bruge step by step.

01 renovering af køkkenrum før montering af aubo køkken

Nedrivning

De fleste køkkenprojekter begynder med, at du skal have fjernet dine gamle køkkenelementer. Nogle vælger selv at gøre det, mens andre får en tømrer eller en køkkenmontør til at ordne denne her del af processen.

Læs mere
02 aubo vask og quooker i messing

VVS-installatør

Hvis man vælger en anden indretning i sit køkkenrum, skal der typisk ny rørføring til, og her skal du have fat en VVS-installatør, der sørger for at både rør og afløb fungerer.

Læs mere
03 aubo fenix køkken med højskabsvæg og messinggreb

Elektriker

Et nyt køkken kræver en masse elektricitet til både hvidevarer og belysning i rummet. Elektrikeren sørger for at føre el i væggene og etablere udtag og kontakter til både lys, hvidevarer og andet elektrisk køkkengrej.

Læs mere
04 aubo fenix køkken i grøn med grå bordplade og messinggreb

Murer

Gulv og vægge skal stå færdige, inden køkkenet monteres. Hvis du vælger f.eks. beton- eller klinkegulv, skal du have fat i en murer, der kan klargøre underlaget i dit køkken. Det er også en murer, du har brug for, hvis væggene skal pudses op.

Læs mere
05 renovering af køkkenrum før montering af aubo køkken

Tømrer

Hvis du har fået revet loftet ned i forbindelse med køkkenrenoveringen, eller der skal bygges nye gipsvægge op i køkkenet, skal du typisk have fat i en tømrer, der kan stå for den del af projektet.

Læs mere
06 aubo sense køkken i grøn med sort bordplade og messinggreb

Maler

Når alt det grove arbejde er overstået, fra støbning af gulv til fræsning af rør til elkabler, kommer maleren og ordner den sidste finish. Her får vægge og loft den sidste tur, og der sættes f.eks. væv op og males.

Læs mere