Timeline for et færdigt køkken:

Hvilke håndværkere har jeg brug for?

Fra nedrivning til opbygning af vægge. Nye rør, elektricitet og tilslutning af dine nye hvidevarer. Udover køkkenmontøren kræver det en del forskellige fagekspertiser, når du skal have monteret dit nye køkken. Med vores timeline for køkkenmontering kan du se, hvilke håndværkere du skal bruge step by step.

Inden køkkenet monteres

Nedrivning
De fleste køkkenprojekter begynder med, at du skal have fjernet dine gamle køkkenelementer. Nogle vælger selv at gøre det, mens andre får en tømrer eller en køkkenmontør til at ordne denne her del af processen. Hvis det gamle køkken er i god stand, kan det godt betale sig at bruge energi på at sælge det videre, så elementerne kan få et nyt liv i et andet hjem, sommer- eller kolonihavehus.

VVS-installatør
Hvis man vælger en anden indretning i sit køkkenrum, skal der typisk ny rørføring til, og her skal du have fat en VVS-installatør. Nogle vælger at flytte vasken, mens andre skal have etableret et nyt afløb. Her sørger VVS-installatøren for at både rør og afløb fungerer, inden du skal have monteret f.eks. vask og  hvidevarer.

Elektriker
Et nyt køkken kræver en masse elektricitet til både hvidevarer og belysning i rummet. Elektrikeren sørger for at føre el i væggene og etablere udtag og kontakter til både lys, hvidevarer og andet elektrisk køkkengrej.

Murer
Gulv og vægge skal stå færdige, inden køkkenet monteres. Hvis du vælger f.eks. beton- eller klinkegulv, skal du have fat i en murer, der kan klargøre underlaget i dit køkken. Det er også en murer, du har brug for, hvis væggene skal pudses op.

Tømrer
Hvis du har fået revet loftet ned i forbindelse med køkkenrenoveringen, eller der skal bygges nye gipsvægge op i køkkenet, skal du typisk have fat i en tømrer, der kan stå for den del af projektet.

Maler
Når alt det grove arbejde er overstået, fra støbning af gulv til fræsning af rør til elkabler, kommer maleren og ordner den sidste finish. Her får vægge og loft den sidste tur, og der sættes f.eks. væv op og males, så køkkenrummet står helt klar til montering af dit køkken.

Når køkkenet monteres

Køkkenmontør
Køkkenmontøren står for at bygge dit køkken op, fra montering af skabe og skuffer til justering af låger og den sidste finish. I mange tilfælde er det også køkkenmontøren, der monterer bordpladen og fuger mellem bordplade og væg eller klinker.

Efter køkkenet er monteret

Murer
Når køkkenet er monteret, og alle elementer er på plads, skal du have fat i en murer, hvis der skal fliser på væggen over bordpladen.

Elektriker
Når køkkenmontøren er færdig med sit arbejde, er du næsten i mål – nu mangler du bare at få resten af dine hvidevarer tilsluttet. Det er elektrikerens opgave at tilslutte dine hvidevarer, så f.eks. ovn og køleskab bliver klar til brug.

VVS-installatør
Når vask og opvaskemaskine er på plads, skal du have din VVS-installatør til at komme igen for at montere armatur/quooker og afløb med mere, inden du kan tage disse elementer i køkkenet i brug.

Rengøring
Tillykke. Dit køkken er monteret, og alt er sat til. Nu mangler du bare den sidste rengøring, inden du kan få sat alt service og køkkengrej på plads. Her kommer du langt med en godt opvredet klud med lidt sæbe på – så bliver det sidste byggestøv hurtigt fjernet. Så er du klar til at lave mad i nye, smukke omgivelser.