Laminatbordplader består af sammenpresset papirmateriale og en spånplade, som afsluttes med et beskyttelseslag af melamin. Køkkenbordplader i laminat er særdeles populære i de danske hjem, og det er der mange grunde til.
Fordele:
Fordelene er mange, hvis du vælger en køkkenbordplade i laminat – blandt andet prisen. Laminat er noget af det billigste materiale til bordplader, og så får man samtidig fuld valuta for pengene. Det er nemlig et yderst slidstærkt materiale, der tåler store mængder vand, og som ikke kræver vedligeholdelse. Laminatbordpladen er perfekt til den aktive type bag komfuret eller til børnefamilier. Det er også værd at notere sig de mange designmuligheder. Laminatbordplader fremstilles nemlig i et hav af farver og varianter, og samtidig kan man skille sig ud ved at tilføre forskellige forkanter – eksempelvis i træ eller akryl. Det giver bordpladen et personligt præg, og får den til at passe i ethvert køkken.
Ulemper:
Selvom laminatbordplader tåler store belastninger, så gør man ikke klogt i at stille en varm gryde direkte på pladen. Det får laminaten til at koge op, og så er den ødelagt. Derudover er det ikke lige til at reparere skader på laminat – medmindre det drejer sig om Fenix laminat. Her vil man kunne udbedre små ridser, men overordnet set skal man udskifte en laminatbordplade, hvis den bliver beskadiget.
Rengøring: Rent varmt vand på en opvredet klud.
AUBO tilbyder laminat i følgende farver:
Vil du høre mere om laminatbordplader og se de mange forskellige farvemuligheder, så kig endelig ind til din lokale AUBO forhandler.
Montering af din laminatbordplade