Det er ikke hver dag, man ser et køkken med en stålbordplade i private hjem. Selvom det industrielle look tiltaler mange, ser man det oftest suppleret med et andet materiale som eksempelvis træ. Når man ser en stålbordplade i et køkken, er der ofte tale om 6 eller 8 millimeters plade, der er limet ovenpå en spånplade.
Fordele:
Stål udmærker sig ved at være modstandsdygtig, hvorfor man i særdeleshed ser det i industrikøkkener. Stål kan tåle uendelige mængder vand, og sprøjter det med olie fra stegepanden, kan en fugtig klud få bordpladen til at skinne igen. Den glatte overflade gør stålbordplader nemme at rengøre, og derfor ser man det oftest omkring komfuret eller vasken som del af en træbordplade. Det giver en charmerende blanding af det varme og det rå look.
Ulemper:
Der skal ikke tabes mange knive ned på en stålplade, før der dukker ridser op. Det er fint nok i et storkøkken, hvor det kun er kokkene, der skal se på det, men det afholder mange private fra udelukkende at anvende stålbordplader.
Rengøring: Den daglige rengøring klares en opvredet klud i rent, varm vand. Stålbordplader bør herefter aftørres med en tør klud for at undgå kalkaflejringer.
AUBO tilbyder køkkenbordplader i stål i følgende varianter:
Vil du høre mere om køkkenbordplader i stål og se de forskellige farvemuligheder, så kig endelig ind til din lokale AUBO forhandler.
Montering af din stålbordplade