Hvor lang tid tager det at få designet et nyt køkken? Hvor lang tid tager det at montere? Og hvad skal gøres klar inden? Der er mange spørgsmål – og steps – når du køber nyt køkken. Denne timeline giver dig et overblik over hele køkkenkøbsprocessen, fra drøm til færdigt resultat.

Før du har fundet din køkkenvirksomhed

Inden du går i gang med at holde møder med en køkkenkonsulent, er det en god idé at få styr på nogle basisting først. Først og fremmest det praktiske: køkkenmål, tidsplan og budget. Det kan også være en god plan at sætte nogle ord på køkkendrømmen. Hvilket type materiale synes jeg, der er pænt, eller hvilken bordplade eller hvidevarer har jeg altid drømt om. Du kan også besøge forskellige køkkenvirksomheder, så du har en fornemmelse af designs og materialer på forhånd.

Step 1 (1-2 timer)
Første møde med køkkenkonsulent

Når du skal holde det første møde med en køkkenkonsulent, kan du enten vælge bare at kigge forbi køkkenbutikken eller booke et møde på forhånd. Begge dele er uforpligtende. Du skal regne med, at det første besøg i butikken tager omkring 1,5-2 timer. Her får du mulighed for at kigge på, røre ved, trække i skuffer og fornemme farver, overflader og designs. Det er også her, du taler med køkkenkonsulenten om specifikke overvejelser vedrørende budget, tidsplan og materialevalg, fra låger til bordplade, ønsker til specielle skabe, hvidevarer, vask og armatur.

Du skal regne med, at det første besøg i butikken tager omkring 1,5-2 timer.

Step 2 (2-4 dage – kan dog være længere i travle perioder)
Design og indretning

Ud fra første møde tegner køkkenkonsulenten et forslag til din køkkenindretning med udgangspunkt i dine drømme og ønsker. Her har køkkenkonsulenten brug for mål på køkkenrummet, placering af afløb, vand og el, samt kendskab til specifikke ønsker og behov.

Step 3 (1-2 timer)
Køkkenpræsentation

En uge efter det første møde kan du typisk få præsenteret tegningerne af dit nye køkken. Dette møde aftales individuelt, alt efter tidshorisonten på køkkenkøbet. I kan med fordel aftale at mødes hjemme hos dig, så køkkenkonsulenten har mulighed for at måle nøjagtigt op. Du skal regne med, at det tager cirka to timer at gennemgå køkkenpræsentationen med designforslag og detaljeret budget. Hvis der opstår nye ønsker på mødet, rettes både design og budget til på mødet eller lige umiddelbart efter. Det er også her, du har mulighed for at drøfte ønsker til levering og montering af dit nye køkken.

Step 4 (2-4 dage)
Justering

Køkkenkonsulenten justerer køkkenpræsentationen til efter jeres møde, og derefter bliver ordren på dit nye køkken sendt til underskrift hos dig.

Step 5 (4-6 uger)
Produktion

Ud fra køkkenkonsulentens tegninger og mål sættes dit nye køkken i produktion hos køkkenvirksomheden. Det vil typisk tage 4-6 uger.

Step 6 (4-6 uger)
Klargøring

Mens dit nye køkken er i produktion, skal selve køkkenrummet klargøres til montering. Inden køkkenet ankommer, skal du have styr på følgende:

  • Nedrivning af gammelt køkken.
  • Installation af strøm, vand og afløb.
  • Flytning og genopbygning af vægge, hvis det er aktuelt.
  • Finish af gulv og loft.
  • Maling af vægge og loft.

Step 7 (2-3 dage)
Montering

Tillykke, ventetiden er forbi. Nu skal dit køkken monteres. Her skal du bestemme, om du vil bruge egne håndværkere, eller køkkenvirksomheden skal sørge for monteringen. Det tager typisk 2-3 dage at montere et gennemsnitskøkken, og derefter skal du have håndværkere eller køkkenvirksomheden til at tilslutte vand, el, afløb. Hvem der gør hvad, kan du med fordel aftale med din køkkenkonsulent på forhånd – det giver altid den bedste proces.