Der er stor forskel på at få leveret en lille pakke og et helt køkken til døren. Her giver vi dig et overblik over, hvad du skal være opmærksom på, inden den store køkkenleverance kommer – og hvad der ville være godt at forberede.

Styr på tiden – og leverancen

Inden du skal have dit køkken leveret, skal du have styr på, hvad du får leveret – og hvornår.

Nogle køkkenvirksomheder leverer køkkenelementer og bordplade på hver sin dag, mens andre leverer det hele samlet. Hos AUBO leverer vi alt på samme tid, dvs. køkken, bordplade og alt hvad der hører til – også hvidevarer, armaturer, skuffeinddelere og vi kunne blive ved.  På en gang. For så behøver du også kun at være hjemme en gang. Så slipper du for flere leverancer, hvor du skal være hjemme på forskellige dage, ligesom du også slipper for at tjekke din ordre flere gange.

levering af aubo køkken ude hos privat kunde

Godt med plads

En køkkenleverance kræver plads. Masser af plads. Uanset om du får leveret dit køkken i saml-selv-sæt eller færdigsamlet som hos AUBO, skal du regne med, at hele leverancen optager en del plads. Du skal sørge for, at køkkenelementerne kan stå et tørt sted, og helst i nærheden af køkkenrummet, så du eller køkkenmontøren slipper for at slæbe for meget frem og tilbage. Inden levering skal du også sørge for, at du har dækket et godt, stort underlag af, hvor køkkenet skal stå. På den måde sikrer du, at hverken køkkenelementer eller gulv tager skade under levering og efterfølgende montage.

Levering til kantsten eller helt ind i huset?

Det er ikke ligegyldigt, hvor du får leveret dit køkken – og hvordan. Et helt køkken vejer meget og kan være stort og bøvlet at få ind i huset. Derfor bør du også overveje, hvor meget hjælp du skal have. Hos AUBO anbefaler vi, at du får hjælp af fragtfirmaet eller en stærk flok venner eller familie. Hos AUBO kan du vælge mellem forskellige typer af levering, som du aftaler med din køkkenkonsulent.

Valgfri levering af dit køkken med AUBO:

  1. Køkkenleverancen leveres som standard til kantsten på fast ugedag.
  2. Mod tillæg: Chauffør og modtager hjælper hinanden med at bære køkkenleverancen ind.
  3. Mod tillæg: Chauffør sørger for at bære hele køkkenleverancen ind.

Når du køber køkkenet, får du også oplyst en leveringsdato. Senest dagen før du får leveret dit nye køkken, får du en besked fra din køkkenkonsulent med et tidsinterval for levering på to timer. På dagen ringer chaufføren dig op senest en time før levering – så er du helt sikker på, at du kan stå klar, når køkkenet kommer. Husk at sørge for, at der plads til, at chaufføren kan komme frem med sin lastbil, og at der stabilt underlag på vejen – og foran huset, når varerne skal bæres ud.

læsning af aubo lastbil
læsning af aubo lastbil

Hvis skaden er sket

Der er sikkert lige så mange forskellige måder at håndtere skader og mangler på, som der er køkkenvirksomheder. Derfor er det også vigtigt, at du er opmærksom på, hvad der gælder, når det kommer til lige præcis din køkkenleverance. Generelt skal du altid afsætte tid til at gå leverancen igennem. Har du fået alle de pakker, du skulle? Og er alt nået frem uden skader?

Når du som kunde kvitterer for leveringen, skal du sikre, at køkkenet ikke har fået skader under fragt. Hvis du opdager skader, skal du notere det på fragtbrevet, inden chaufføren kører igen. Hvis der er mangler i din leverance, skal du straks henvende dig til din køkkenkonsulent – senest fem dage efter levering.

Tjekliste til levering af køkken:

  1. Tjek leveringstid.
  2. Sørg for plads til opbevaring af køkken og hvidevarer inden montering.
  3. Skaf afdækning til beskyttelse af gulv og køkkenelementer.
  4. Sørg for plads til lastbilen og stabilt underlag ved levering.
  5. Få styr på, hvem der bærer køkkenelementerne ind i huset.
  6. Tjek køkkenleverancen for eventuelle fragtskader og mangler ved levering.

Du kan læse mere om levering og forberedelsen hertil i vores folder: Levering fra AUBO til dig.