Kun en plan a

Hos AUBO har vi den holdning, at der ikke er en plan B, når det kommer til at købe et nyt køkken, bad og rum – kun en PLAN A. Derfor har vi sat ord på processen, fra A til Å, så vi kan klæde dig godt på med alt fra gode råd til brugbare redskaber både før, under og efter. Uanset om du skal renovere eller bygge nyt, købe dit første eller dit tredje drømmekøkken, får du med PLAN A en vidensbank af inputs fra køkkenkendere, branchespecialister og stylister, der kan hjælpe dig med at komme godt i mål.

Se filmen her (HUSK LYD) og bliv klogere på, hvad du kan bruge PLAN A til.

Pause Play
Mute Unmute
Close
00:00
ARTIKEL

Dit køkken
er designet specielt
til dig

Har du nogensinde oplevet et udstillingskøkken i en køkkenbutik? Så har du måske også troet, at det var dét køkken, man 1:1 kunne få? Bare rolig, så er du ikke den eneste, men sådan forholder det sig slet ikke. I hvert fald ikke hos AUBO. Her består køkkenet af en stor bunke byggeklodser, som kan kombineres på kryds og tværs – design, farver og materialevalg. Et køkken er med andre ord altid en skræddersyet løsning.

Læs mere
aubo moodboard med terna køkkenlåge i natur egdame i aubo siena køkken i hvidt med hvid bordplade, sort vask og sort quooker

AKTUELLE KØKKENTRENDS

aubo scala køkken i gul
Køkkentrends / Artikel

Trendspotting ala 2024

Læs mere
aubo bello herskabskøkken i lys grøn
Køkkentrends / Artikel

Bello Shakerkøkken i herskabelig stil

Læs mere
aubo sembra køkken i røget eg med køkkenø og messinggreb
Køkkentrends / Artikel

Velkommen mørkt træ

Læs mere
aubo siena køkken i blå med grå dektonbordplade og sort quooker
Køkkentrends / Artikel

Flere farver i køkkenet

Læs mere
bora kogeplade med indbygget emhætte
Køkkentrends / Artikel

Convenience i dit køkken

Læs mere
aubo oak line køkken i eg natur
Køkkentrends / Interviewartikel

Køkkenlågen følger samme tendens som boligindretningen

Læs mere
dame i aubo siena køkken i hvidt med sort vask og quooker
Køkkentrends / Interviewartikel

Det personlige køkken

Læs mere
familie bager i aubo køkken
Betaling / Artikel

Må vi se dit nye køkken(lån)

Læs mere

Kend dit køkkenlayout

Lige eller vinkel? Køkkenø eller u-form? Kært køkken kan have mange… forskellige layouts. Her får du en guide til de mest almindelige køkkenlayouts, og hvilke fordele de hver især kan have.

aubo toscana landkøkken i hvidt i u-form

Køkken med U-form

Hvis du har et stort rum og behov for masser af arbejdsplads i køkkenet, kan du med fordel tænke i en U-form. Her får du køkken på næsten alle sider, hvilket giver dig rige muligheder for at tænke i masser af opbevaringsplads og flere arbejdszoner – husk arbejdstrekanten.

aubo siena køkken i lys grå med stålbordplade, kogeø og barstol

Køkken med ø

En køkkenø er en god løsning, hvis du har et stort køkkenalrum. Den kan bruges som afskærmning mellem køkken og spisestue/stue og give dig mere fleksibilitet og leverum, både i forhold til arbejdsplads og opbevaring. Du får også mulighed for at indrette dit køkken med siddepladser, hvor både familie og gæster kan slå sig ned for at hygge, mens der bliver lavet mad. Husk at tænke arbejdstrekanten ind i indretningen.

aubo black oak vinkelkøkken i sort med hvid bordplade

Køkken med L-form

Et vinkelkøkken – den såkaldte L-form – giver dig et godt arbejdsrum med mulighed for at have alle funktioner inden for rækkevidde, fra bordplads til køleskab, ovn og vask. I det L-formede køkken har du ofte også plads til et spisebord eller en lille hyggekrog, så familien eller venner kan være samlet, når der laves mad.

5 gode tips til optimal køkkenindretning

Masser af
forberedelse

Du har dine vaner i et køkken. Måder du opbevarer dine madvarer på. Måder du laver din mad på. Nogle ting fungerer, andre måske ikke, så derfor er det altid en god idé at gå dine køkkenrutiner igennem, inden du skal købe et nyt køkken. Skriv alle dine ønsker ned, fra indretning af køkkenskuffer til specielle vaner, og gennemgå dem med en professionel køkkenkonsulent. Så får du med garanti nye indspark, der gør dagligdagen i dit køkken nemmere, pænere eller noget helt tredje.

Læs mere

Skuffer er
det nye hit…

Et dybt køkkenskab kan være en jungle at finde noget i, så derfor foretrækker flere og flere skuffer i deres nye køkken. Med skuffer hiver du bogstavelig talt indholdet ud af køkkenet, så det er let at overskue – både mad, køkkengrej og service. Og bare rolig, skuffer kan sagtens holde til vægten af dit arvede stel eller hele familiens forbrug af pasta. Skuffer er derfor værd at overveje – for overblikkets skyld.

Læs mere

...specielt hvis du holder orden i dem

Men alt kan rode – også skuffer. Derfor skal du selvfølgelig også sørge for at holde styr på både gryder og granola. Hos de fleste køkkenfirmaer kan du få forskellige inddelingssystemer, der kan hjælpe dig med at holde styr din mad og køkkensager. Du kan også få forskellige bestik og grejindsatse, der holder orden i alt fra det fine bestik til den store grydeske.

Læs mere

Køkkenet
som interiør

Med samtalekøkken, køkkenalrum og mere plads i de danske hjem er køkkenet i den grad blevet et leverum. Og netop det aspekt kan være værd at overveje, når du skal vælge nye elementer. Hos AUBO ser vi en tendens til, at flere vælger åbne hylder eller overskabe med glas i, så de kan vise stel og glas frem, i stedet for at gemme alt væk bag låger. Her kan du også sætte en flot vase eller stille børnenes nye krea-opfindelse til skue – det giver køkkenet et mere hyggeligt, personligt præg.

Læs mere

Arbejdslys – og hyggelys

Engang var det lysstofrør, man brugte som primær belysning i køkkenet, men i dag har du heldigvis flere valgmuligheder. Husk at der er forskel på arbejdslys og hyggebelysning, så du får indrettet køkkenet på den bedste måde – også når det kommer til lys. Her skal du overveje, hvad du har brug for – og hvilket udtryk du gerne vil have. Nogle vælger lys med dæmper i køkkenet – andre vælger at få frithængende lamper. Her kan du også med fordel få gode råd og vejledning af en professionel køkkenkonsulent, der har indsigt i, hvordan køkkenet fungerer – både morgen, aften og ud på de sene nattetimer.

Læs mere

Sådan arbejder du med dine arbejdszoner i køkkenet

Når vi taler nyt køkken, taler vi meget om valg af materiale og look, men selve indretningen er også vigtig. Her får du indsigt i de vigtigste arbejdszoner i køkkenet, og hvordan du optimerer din egen indretning.

Rengøringssektion

Vask, affaldssystem og opvaskemaskine er praktisk at have i nærheden af hinanden.

Læs mere

Koge- og komfursektion

Koge- og komfursektionen kan med fordel placeres ved siden af – eller tæt på – tilberedningssektionen.

Læs mere

Madsektion

Madsektionen er her, du opbevarer din mad, både tørvarer og dem der har behov for at komme i køleskab eller i fryser.

Læs mere

Opbevaringssektion

Placer dit grej og maskiner, der hvor du bruger det mest – og overvej, hvor meget du bruger det.

Læs mere

Tilberedningssektion

Tilberedning kræver arbejdsplads – og dermed bordplads.

Læs mere
dame i aubo siena køkken i hvidt med sort køkkenvask og sort quooker

Hvordan foretrækker du at betale?

Betal det hele på en gang

I køkkenbranchen har det i mange år været nærmest givet, at man betaler sit køkken med det samme – og på én gang. Dette er du stadig meget velkommen til at gøre, men vil du gerne have lidt mere luft i budgettet her og nu, kan du alternativt også betale dit nye køkken i bidder.

Betal i bidder

Hvis du gerne vil have mere luft i budgettet til at købe dit drømmekøkken, kan det godt betale sig at kigge på alternative betalingsformer. De fleste har et billån, hvor betalingen er delt op i bidder, hvilket giver god mening, når man tænker på, hvad en bil kan koste. Den samme model kan faktisk lade sig gøre med dit køkkenkøb.

GUIDE

Sådan vælger du køkkenleverandør

Ælle bælle, det kan være svært at vælge et nyt køkken. Også fordi de danske køkkenvirksomheder langt henad vejen ligner hinanden, men der er dog forskel – også udover designet. Her får du en how-to-guide til at skabe overblik over køkkenmarkedet og vælge den rette leverandør.

Sådan vælger du det rigtige
aubo butik køkkensælgere

Hvordan samler jeg inspiration?

aubo moodboard køkkenlåge blå

Lær at lave moodboards

Et moodboard består af billeder og materialer, du selv har sat sammen. Det kan være en vægfarve, der passer godt ind i dit nye køkkenunivers, eller en bordplade i en boligreportage, der var pæn. Saml alt, du finder inspirerende på din vej, og sæt det sammen.

Læs mere
aubo køkkenbordplade i sort

Følg farveeksperterne

Farver er kommet for at blive – både i bolig- og køkkenindretningen. Derfor kan det være en god idé at søge inspiration hos farveeksperter.

Læs mere
aubo siena køkken i lysegrå med stålbordplade, køkkenø, barstol og sorte greb

Fra sociale medier til boligreportager

Instagram bugner af gode idéer til nyt køkken. Du kan søge på forskellige hashtags, som f.eks. #køkkenrenovering, #nytkøkken eller #aubokøkken, og finde inspiration til alt fra greb til køkkenlåger.

Læs mere
stemning i aubo køkken med billedrammer på væg

Inspiration overalt

Det behøves ikke kun at være online, du finder inspiration, for smukt design og lækre detaljer findes overalt. Restauranter, flisebutikker, plantecentre eller bare på besøg hjemme hos et par gode venner.

Læs mere
aubo oak line køkken i eg

Leg med AUBOs køkkendesigner

Der er masser af valgmuligheder, når det handler om køkkenindretning. Med AUBOs køkkendesigner kan du lege med et udvalg af materialer og designs og blive klogere på, hvilket look og materialemix, du ønsker i dit nye køkken.

Leg med farver og materialer
dame i aubo siena køkken i hvidt med sort vask og quooker

Besøg køkkenbutikker

Det bedste sted at hente inspiration er i køkkenbutikker. En ting er nemlig billeder, noget andet er virkeligheden. Her kan du se forskellige køkkentyper tæt på og få en klar fornemmelse af både materialer, kvalitet og æstetik.

Læs mere