Få montering med i prisen i april
Læs mere

AUBO production A/S

Vævervej 19-23

DK-7490 Aulum

+45 97 47 35 00

aubo@aubo.dk

Køkkenbordplader i granit

Granit er en bjergart og dermed et 100% naturprodukt. Granittens nuancer varierer alt efter, hvor den kommer fra. Den udvindes i store blokke, og forarbejdes efterfølgende, så den opfylder individuelle behov. De ældste granitter er flere millioner år gamle og opstået ved vulkanudbrud og opbygget af mineraler og metaller.

Fordele:
Eftersom granit er en bjergart, er det et særdeles hårdt og holdbart materiale, der egner sig godt til produktion af bordplader. En bordplade i granit kan holde til stort set alt, og selvom man ikke anbefaler at sætte varme elementer direkte på pladen, skal der ualmindelig meget varmebelastning til, før pladen flækker. En bordplade i granit er også yderst nem at vedligeholde. Man kan med fordel smøre den med stenolie fra tid til anden, men ellers er der et minimum af arbejde forbundet med granit.

Ulemper:
Granit er et eksklusivt valg, og selvom granitpriserne svinger meget, så gør den omfattende forarbejdning, at en granitbordplade hører til i den dyre ende af prisskalaen. Granitbordplader har lidt under, at der i mange år har været stor efterspørgsel efter lyse og minimalistiske køkkener. Det kan være vanskeligt at opfylde med en granitbordplade, da granitten primært findes i mørke farver, og har et uroligt og lidt sprælsk udtryk. Omvendt er en granitbordplade naturens eget værk, og derfor får man et helt unikt mønster, som ingen andre har.

Rengøring:
Den daglige rengøring klares med en opvredet klud i rent, varmt vand. De fleste rengøringsmidler kan bruges på granit, men da overfladen er åben, anbefales det både indledende og løbende at pleje med stenolie, som vil gøre granitbordpladen mindre modtagelig overfor pletter. Til grundig rengøring anbefales Q-Action, da rengøringsmidler med for kraftig syre/base kan beskadige granitbordpladen for bestandigt.

AUBO tilbyder granit i følgende varianter:

Vil du høre mere om køkkenbordplader i granit og se de mange forskellige farvemuligheder, så kig endelig ind til din lokale AUBO forhandler.


Vidste du:

– at ordet granit kommer fra Latin granum, der betyder korn, som henfører til den grovkornede struktur i bjergarten. Afhængig af mængden af feldspat og kvarts er granits hårdhed mellem 5,5 og 7.

 

Montering af din granitbordplade

 

* Mindre reparationer som f.eks. kantskader kan udføres af en uddannet fagmand.

Materiale
Granit
Pris
Høj
Pleje
Mellem
Slidstyrke
Høj
Varme
Kortvarigt
Kan repareres
Ja*
Bordpladeskema
aubo køkkenbordplade i granit
Brug for hjælp?

Har du brug for hjælp?

Vi sidder klar til at hjælpe dig med information og henvendelser

Chat med os