Nemt, bekvemt og hurtigt – det er indbegrebet af convenience. Verdens førende hvidevareproducenter udvikler hele tiden nye produktegenskaber, der letter arbejdet i køkkenet. Her har vi samlet de ti fedeste features indenfor convenience, så du kan være på forkant med fremtiden. 

1. Køkken med wifi

Hvad siger du til lige at kunne tjekke, om vaskemaskinen er færdig – fra sofaen? Ja, du hørte rigtigt. Flere og flere hvidevarer kan nu fås med wifi, så du kan styre dit køkken eller bryggers fra andre steder i huset via en app. Ja, sågar andre steder i landet, hvis du har lyst. Af sikkerhedsmæssige årsager skal du huske at aktivere Wi-Fi betjeningen, inden du tager hjemmefra. Nogle producenter kan endda tilbyde et kamera i ovnen, så du via din app også kan holde øje med tilberedningen på afstand.

Læs her om WiFi Conn@ct fra Miele

2. Emhætter – og emfang

Der fås flere og flere forskellige løsninger, når det kommer til at få suget mados væk fra køkkenet og fjerne lugtgener fra madlavningen. Den traditionelle emhætte bliver mere og mere strømlinet i dens udtryk, og du kan nu også få emfang, som et alternativ til de væg- eller lofthængte løsninger. Emfanget er nemlig integreret i kogepladen, hvilket kan give mere designfrihed i rummet.

bora kogeplade med indbygget emhætte
En kogeplade med emfang giver mere designfrihed i rummet. Her ses model fra BORA.

3. Sousvide i kogepladen

Nu kan du få kogeplade med trådløst madlavningstermometer, der holder temperaturen konstant – hele tiden. Det er en slags integreret sousvide – det perfekte redskab, når chokoladen f.eks. skal have den helt rigtige temperatur, eller kyllingen være perfekt saftig.

4. Damp som de professionelle

Fokus på sund mad er kommet for at blive. Også når det kommer til hvidevarer. Flere og flere ovne fås nu med dampfunktion, så du kan dampe din mad, ligesom de professionelle kokke har gjort det i evigheder. Damp er på mange måder en mere skånsom tilberedning, som bevarer mange flere vitaminer og mineraler uden brug af f.eks. fedtstof og hård stegning.

Læs her om dampovne fra AEG

5. Induktion med bevægelsesfrihed

Nu kan du bruge hele kogepladen som arbejdsplads med den smarte funktion full surface-induktion, der giver dig mulighed for at stille dit grej og dine potter, som du vil. Det giver dig mere frihed til at kokkerere og bruge både små og store gryder og pander på samme tid.

Læs her om full surface-induktion fra Miele

6. Mindsk madspild med nulzonen

Flere og flere køleskabe fås nu med såkaldte nulzoner, der har en lavere temperatur og højere luftfugtighed end resten af køleskabet. Det giver f.eks. dine grøntsager bedre mulighed for at holde sig i længere tid, da både agurker og tomater trives bedre i et koldere miljø. På den måde kan du mindske madspild, når dine fødevarer holder længere.

Læs her om BioFresh fra Liebherr

7. Grej for kendere: kaffemaskiner og vinkøleskabe

Køkkenet er i høj grad blevet et leverum, og vi vil både have muligheden for at være barista og vin connaisseur i eget hjem. Den indbyggede espressomaskine og vinkøleskabet bliver mere og mere en integreret del af køkkenet, og det kan vi godt forstå med alle de pæne designløsninger, der efterhånden findes på markedet.

Læs her om vinkøleskabe fra AEG

8. Isterninger på kommando

Det er så lækkert med ad libitum adgang til koldt vand og isterninger. Amerikanerkøleskabet kræver en del plads i køkkenet, men nu kan du faktisk også få integrerede køleskabe, der både kan levere koldt vand og isterninger på kommando.

Læs her om køleskabe fra Liebherr

9. Kør robotstøvsugeren i garage

Der er ikke noget skønnere, end når robotstøvsugeren har taget alle nullermændene, men køn bliver den aldrig. Derfor har vi hos AUBO udviklet en såkaldt garage, der gemmer din robotstøvsuger væk bag sokkelen på dit køkken. Det eneste du skal gøre er at lukke porten, når gulvet er ordnet – det er nemt.

Læs her om AUBOs garage til din robotstøvsuger

aubo hvidt køkken med robotstøvsuger i soklen
Garage i soklen til din robotstøvsuger.

10. Den grebsløse fremtid

Den grebsløse køkkenlåge har allerede gjort sit indtog i flere danske hjem, men nu kan de grebsløse hårde hvidevarer også se en fremtid i dit køkken. Du kan få både opvaskemaskine, køleskab og sågar også ovn med indbygget motor, der får lågen til at åbne, bare du trykker let på den.