Fokus på køkkenbudgetter

Hvad koster det at lave nyt køkken
– sådan i virkeligheden?

Er vvs’eren en del af køkkenbudgettet? Hvor meget skal vi sætte af til hårde hvidevarer? Og kan en bordplade virkelig koste ligeså meget som et helt køkken? Der er mange forhold og tal at tage højde for, når du står overfor at skulle købe et nyt køkken, men bare du er forberedt, er det i virkeligheden ikke så svært at lave et køkkenbudget.

Køkkenet er uden sammenligning det største møbel i dit hus. Det er sikkert også det dyreste. Det skyldes mange ting, som f.eks. rørføring, elinstallationer og håndværkerudgifter, og derfor er det også en god idé at danne sig et overblik over økonomien, inden du går i gang. Her får du en liste over de mest afgørende poster i et almindeligt ”Nyt køkken”-budget.

Klargøring og håndværkerhjælp

Når du skal have nyt køkken, skal du ofte også af med det gamle. Det indebærer nedrivning af køkkenelementer, hårde hvidevarer, klinker mm. Nogle river også en væg ned for at få plads til et større køkkenalrum, og klargøringen af køkkenrummet indebærer også ofte nyt tapet, malerarbejde og gulv. Når det kommer til opbygning af rummet, er der mange processer i et køkkenprojekt, der kræver en autoriseret håndværker. Her er det en god idé at danne dig et overblik over, hvad du kan klare selv, og hvad du skal bruge professionel hjælp til. Det kan også godt betale sig at indhente flere tilbud, så du kan få et mere præcist billede af prisniveauet på din opgave.

Design af dit nye køkken

Du har sikkert mange holdninger til, hvordan dit nye køkken skal se ud, men det er alligevel en god idé at få en professionel køkkenkonsulent til at se på dine ønsker og designe en skræddersyet løsning. Så er du sikker på, at du får en langtidsholdbar løsning, hvilket helt sikkert  er penge sparet i den sidste ende.

Hos AUBO tilbyder vi gratis starthjælp, der indeholder møder med køkkenkonsulent om dine ønsker og behov, gratis opmåling eller kontrolmåling af egne mål, udarbejdning af 3D farvetegninger og fremvisning i virtual reality med indretningsforslag af dit nye køkken – alt sammen helt uforpligtende.

aubo fenix køkken i grøn med grå keramikbordplade

Køkkenelementer

Køkkenelementer er en vigtig post på køkkenbudgettet. De fås i forskellige prisklasser, fra saml selv-modellen til en skræddersyet køkkendesignsløsning. Med en fladpakket løsning hvor alt skal samles på stedet, kan der være langt i mål, så du skal overveje, hvor meget arbejde, du selv – eller køkkenmontøren –  skal bruge på at montere køkkenet. Indhent forskellige tilbud og husk at sammenligne det, der står med småt, for nogle gange er det billigste tilbud ikke nødvendigst billigst i den sidste ende.

 

Bordplade

Træ, marmor eller kompaktlaminat? Det er materialerne, og dine krav til funktionaliteten, der afgør prisen på din nye bordplade. Skal bordpladen være meget rengøringsvenlig, være varmebestandig, til at reparere og så videre – der er mange ting at højde for. Du skal også overveje, hvilket udtryk du gerne vil have, da bordpladen er en stor, visuel del af køkkenet. Der findes mange løsninger – både i den mere billige og den dyre ende. Når du har bestemt dig, er det en rigtig god ide at lade køkkenvirksomheden hjælpe med at måle op til din nye bordplade, så de kan tage højde for en skæv væg og andre ujævnheder i køkkenrummet.

 

Hvidevarer

Der er stor forskel på prisen på hvidevarer, og det er også på netop denne post, du kan skrue op eller ned på omkostningerne i dit køkkenbudget. Nogle vælger at genbruge alle eller nogle af deres hvidevarer, mens andre får udskiftet hele maskinparken i forbindelse med opsætningen af det nye køkken. Mærk efter, hvilke behov eller specielle ønsker du har, som f.eks. to ovne eller en quooker.

 

Armatur og vask

Ligesom bordpladen bruger du vasken og dit armatur meget – det er begge dele, der også kan variere en del i pris. En ny vask kan fås i mange forskellige materialer, og her skal du tage høje for både udtryk og vedligeholdelsesgrad. Hvis du gerne vil spare, kan et armatur altid skiftes efter et stykke tid, men husk at dit valg skal harmonere med resten af køkkendesignet uanset pris. I dag kan du få armaturer med særlige funktioner som f.eks. kogende vand og danskvand på hanen, der også giver ekstra værdi i hverdagen.

 

Montering

Montering af et køkken kræver en god portion tålmodighed og masser af know-how. Derfor er det også en god idé at sætte en portion penge af til den post, hvis du ikke selv er handy-mand.

Hvis du lader professionelle montører om at sætte køkkenet op, slipper du også selv for at stå for reklamationer, hvis der mod forventning skulle blive levere noget forkert, eller en låge bliver ridset under montering.