Når du skal købe nyt køkken, handler det ikke kun om pæne låger og hvilken bordplade, der passer til. Slet ikke. Her får du fem tips til, hvad du skal være opmærksom på, når du indretter dit køkken.

1. Forberedelse, forberedelse, forberedelse

Du har dine vaner i et køkken. Måder du opbevarer dine madvarer på. Måder du laver din mad på. Nogle ting fungerer, andre måske ikke, så derfor er det altid en god idé at gå dine køkkenrutiner igennem, inden du skal købe et nyt køkken. Skriv alle dine ønsker ned, fra indretning af køkkenskuffer til specielle vaner, og gennemgå dem med en professionel køkkenkonsulent. Så får du med garanti nye indspark, der gør dagligdagen i dit køkken nemmere, pænere eller noget helt tredje.

2. Skuffer er det nye hit…

Et dybt køkkenskab kan være en jungle at finde noget i, så derfor foretrækker flere og flere skuffer i deres nye køkken. Med skuffer hiver du bogstavelig talt indholdet ud af køkkenet, så det er let at overskue – både mad, køkkengrej og service. Og bare rolig, skuffer kan sagtens holde til vægten af dit arvede stel eller hele familiens forbrug af pasta. Skuffer er derfor værd at overveje – for overblikkets skyld.

aubo køkkenskuffe i sense grøn med bestikindsats i massivtræ
Skuffer er værd at overveje – for overblikkets skyld.

3. …specielt hvis du holder orden i dem

Men alt kan rode – også skuffer. Derfor skal du selvfølgelig også sørge for at holde styr på både gryder og granola. Hos de fleste køkkenfirmaer kan du få forskellige inddelingssystemer, der kan hjælpe dig med at holde styr din mad og køkkensager. Du kan også få forskellige bestik og grejindsatse, der holder orden i alt fra det fine bestik til den store grydeske.

4. Køkkenet som interiør

Med samtalekøkken, køkkenalrum og mere plads i de danske hjem er køkkenet i den grad blevet et leverum. Og netop det aspekt kan være værd at overveje, når du skal vælge nye elementer. Hos AUBO ser vi en tendens til, at flere vælger åbne hylder, hvorpå de kan fremvise stel og glas, i stedet for at gemme alt væk bag låger. Her kan du også sætte en flot vase eller stille børnenes nye krea-opfindelse til skue – det giver køkkenet et mere hyggeligt, personligt præg.

5. Arbejdslys – og hyggelys

Engang var det lysstofrør, man brugte som primær belysning i køkkenet, men i dag har du heldigvis flere valgmuligheder. Husk at der er forskel på arbejdslys og hyggebelysning, så du får indrettet køkkenet på den bedste måde – også når det kommer til lys. Her skal du overveje, hvad du har brug for – og hvilket udtryk du gerne vil have. Nogle vælger lys med dæmper i køkkenet – andre vælger at få frithængende lamper. Her kan du også med fordel få gode råd og vejledning af en professionel køkkenkonsulent, der har indsigt i, hvordan køkkenet fungerer – både morgen, aften og ud på de sene nattetimer.