For mange er det naturligt at afdrage på deres bil, men har du også hørt om køkkenlån? Faktisk bliver hel eller delvis finansiering af det nye køkken – eller bad, bryggers og garderobe – mere og mere normalt hos de danske forbrugere. I denne artikel kan du læse mere om fordelene ved at finansiere sit køkken.

Et drømmekøkken kan være mange ting. Snedkerlook, en lækker marmorplade eller økonomisk frihed. Normalen har i mange år været at betale et nyt køkken eller bad kontant, men flere og flere vælger at få finansieret deres opgradering af hjemmet uden omlægning af realkredit- eller boliglån. Og det er der mange gode grunde til.

”Et nyt køkken er en investering i huset, der skal vare i mange år. Sådan ser mange af vores kunder på det, og i det perspektiv kan et køkkenlån være en god ide,” fortæller Mads Andersen, kædekonsulent hos AUBO. ”Nogle vælger at finansiere hele eller en andel af det samlede beløb for at komme helt i mål med drømme og ønsker, mens andre vælger at bruge ’delbetalingsløsningen’ for at få glæde af sine frie midler i en anden sammenhæng.”

 

familie bager i aubo køkken

Fra drømmekøkken til økonomisk realitet

AUBO har igennem flere år arbejdet sammen med bankkoncernen Santander Consumer Bank, der også mærker en stigende interesse for lån til renovering af hjemmet og andre boligforbedringer som eksempelvis solcelleanlæg. I samarbejde med AUBO har Santander lanceret konceptet ’Delbetaling’, hvor du kan splitte dit køkkenkøb op i mindre bidder og afdrage over tid – ligesom et billån.

”Santander er førende på markedet inden for billån, og i naturlig forlængelse deraf er vi også specialister, når det kommer til køkkenlån. Der er mange, der ser det som en mulighed for at få lige præcis det køkken, de har drømt om,” fortæller Kasper Bergenhammer Christensen, Key account manager hos Santander. Ifølge ham er der mange grunde til fx at få finansieret sit nye drømmekøkken: ”Et lån kan give luft i budgettet, til dem der ønsker mere frihed, eller bare muligheden for ikke at bruge hele opsparingen på én gang.”

Hos AUBO oplever man også, at mange kunder finansierer deres drømmekøkken via delvis finansiering, så en del betales kontant og en anden del betales over flere år. ”Det kan også være en måde at opgradere køkkenet på – så man fx får den populære Quooker med i købet eller den eksklusive dektonbordplade” lyder det fra Mads Andersen. ”Endeligt kan det jo også, fra et investeringsperspektiv, være lukrativt at investere ens opsparing og i stedet betale køkkenet med en attraktiv finansiering”.

Faktaboks:

Derfor er Delbetaling en god løsning

  • Lån op til 350.000 kr. uden udbetaling
  • Få svar inden for et par timer – også i weekenden
  • Du skal ikke stille sikkerhed (pant, kaution eller lign.)
  • Lånet kan også omfatte montering og hvidevarer
  • Fordelagtige renter
  • Mulighed for lave månedlige rater
  • Op til 15 års tilbagebetaling
  • Fuld fleksibilitet

Fleksibel løsning

Der er mange forskellige behov og ønsker at tage højde for, når man skal låne til et nyt køkken eller et bad, fortæller Kasper Bergenhammer Christensen. Derfor er det også vigtigt, at det lån man tager ikke er en standardløsning. Via Santander har kunderne mulighed for at låne op til 350.000 kr. uden udbetaling, et beløb der også kan omfatte poster til levering og montering. Ansøgningen om lånet foregår 100% online.

”Det tager typisk kun et par timer før du får svar – på den tid har Santander vurderet din økonomi fra A til Å, ”fortæller Kasper Bergenhammer Christensen. ”Vi kreditvurderer vores kunder efter alle regulativer, noget vi sætter en ret stor ære i. Det giver en sikkerhed til både os og kunderne, så alle er sikret en holdbar løsning. Her er der ingen, der kommer til at låne over evne.”

Konceptet ’Delbetaling’ er på mange måder en fleksibel løsning, hvor kunden selv bestemmer, hvor meget der skal lånes til, og hvor lang tid lånet skal tage at afdrage. ”Hos Santander kan du til forskel fra mange andre banker også altid indfri dit lån uden ekstra omkostninger. Det giver en enorm fleksibilitet, at du ikke er bundet op på en aftale,” lyder det afslutningsvist fra Kasper Bergenhammer Christensen.