Vi ser det alle vegne. I stuen, ved spisebordet, på badeværelset og naturligvis også i køkkenet. Det mørke træ har for alvor gjort sit indpas i boligindretningen – og på boligmagasinernes trendartikler. Og de mørke, varme trænuancer baner sig nu også vej ind i køkkenmoden. I denne artikel sætter AUBO’s produktudvikler Louise Siig Nielsen fokus på det smukke – og alle fordelene – ved et mørkt trækøkken med et tvist.

Træ som materiale er en vigtig del af den danske designarv, også når det kommer til køkkener, fra 50’er æstetikken med teakfronter til det nordiske egetræslook i samtalekøkkenet. ”Trækøkkenet er aldrig gået af mode, fordi det aldrig har været ude af vores hjem. Det er noget, vi ser igen og igen i forskellige afskygninger op igennem tiden, og husker tilbage på som trygt. Derfor bliver trækøkkenet en klassiker, der på den ene side er velkendt, men på den anden side også fornyr sig selv igen og igen,” fortæller Louise Siig Nielsen, der er ansat som produktudvikler hos AUBO.

”I dag begynder de sorte, hvide og farvede køkkener at få selskab af det naturlige look og jordfarverne, som bliver mere og eftertragtede. Vi vil have naturen ind i vores hjem, og her passer de her lidt mørkere toner enormt godt ind,” fortæller Louise Siig Nielsen. Og netop den mørke træ-tone er også i spil, når det kommer til en af AUBOs seneste skud på stammen.

aubo sembra køkken i røget eg med køkkenø og messinggreb
Model SEMBRA

Trækøkkenet er aldrig gået af mode, fordi det aldrig har været ude af vores hjem. Det er noget, vi ser igen og igen i forskellige afskygninger op igennem tiden, og husker tilbage på som trygt. Derfor bliver trækøkkenet en klassiker, der på den ene side er velkendt, men på den anden side også fornyr sig selv igen og igen.

Louise Siig Nielsen

Produktudvikler, AUBO

En smuk – og nem – nyhed

AUBO har udvidet deres sortiment med Sembra – en nyhed der på mange måder skiller sig ud. Gløden af mørk, røget eg kombineret med den lodrette åretegning på lågefronterne minder om et eksklusivt snedkerkøkken, med den ene forskel at Sembra ikke er lavet af træ.

”Sembra er lavet af feelwood, en melamin der får et 3D-print på fronten, som giver et meget ægte, naturtro udseende. Trækøkkener kræver generelt lidt ekstra vedligehold, men med Sembra får du det bedste fra to verdener; trælooket og en rengøringsvenlig overflade. Det tiltaler rigtig mange,” lyder det fra Louise Siig Nielsen.

aubo sembra køkken i røget eg med køkkenø og messinggreb
Model SEMBRA

Navnet Sembra er italiensk, og betyder ’ligner,’ og det er lige præcis, hvad Sembra gør; ligner et naturtro mørkt egetræskøkken. Den lodrette åreretning følger træets naturlige retning og giver en fornemmelse af højde i rummet, uanset om du har højt eller lavt til loftet.

Vælg mørke farver til

Hos AUBO kan man finde et bredt udvalg af trækøkkener, også i mørke toner, som fx egestavskøkkenet Oak Line, der fås i nuancerne ’Latte,’ ’Coffee,’ ’Nature’ og ’Chocolate,’ samt ”Black” -køkkenet med de strømlinede, bejdsede egetræsfinerfronter. Louise Siig Nielsen ser også en tendens til, at vi mikser træ med andre farver og fronter i køkkenet.

”Vi danskere har generelt set været konservative i vores farvevalg i hjemmet, men nu ser vi også en opblødning på det punkt. Folk satser på farver igen, også i køkkenet, hvor farvede fronter sammen med træ giver en masse personlighed og spil i indretningen.”

Hos AUBO kan kunderne få malet udvalgte fronter i lige præcis den farve, de ønsker, en service der giver et hav af kombinationsmuligheder. ”Tag fx kombination af vores nyhed Oak Line Chocolate kombineret med en glat, nøddebrun front. Her bliver køkkenet en del af interiøret i hjemmet, en trend vi også ser mere og mere,” lyder det fra Louise Siig Nielsen.

aubo oak line køkken i chocolate farve
Model Oak Line Coffee