Dine omgivelser er fulde af inspiration – det handler bare om at kigge de rette steder. Her får du vores guide til, hvordan du samler inspiration til nyt køkken. 

Lær at lave moodboards

Et moodboard består af billeder og materialer, du selv har sat sammen. Det kan være en vægfarve, der passer godt ind i dit nye køkkenunivers, eller en bordplade i en boligreportage, der var pæn. Saml alt, du finder inspirerende på din vej, og sæt det sammen, så du kan afstemme stil og tone i det nye køkken – også i forhold til de ting, der lige pludselig ikke passer ind. Om du bruger powerpoint eller kollage med saks og lim betyder ikke så meget, bare du laver moodboardet og tager det med i køkkenbutikken – det er til stor hjælp for både dig og køkkenkonsulenten.

Følg farveeksperterne

Farver er kommet for at blive – både i bolig- og køkkenindretningen. Derfor kan det være en god idé at søge inspiration hos farveeksperter, som f.eks. Jotun eller PEJ-gruppen, der altid har en finger på pulsen, når det kommer til tidens farver. Selvom du ikke er typen, der vælger et helt køkken i blå, kan du få inspiration til valg af bordplade, farve på gulv eller gardiner. Hvis du derimod er typen, der elsker farver, kan du hos AUBO få malet dine elementer i lige præcis den nuance, du ønsker, med AUBO Scala. En god farvesammensætning kan skabe harmoni for øjet – også i køkkenet.

aubo oak line køkken i eg med sort højskabsvæg
Instagram bugner af gode idéer til nyt køkken - her ses køkkenet hjemme hos @marthedeisz

Fra sociale medier til boligreportager

Instagram bugner af gode idéer til nyt køkken. Du kan søge på forskellige hashtags, som f.eks. #køkkenrenovering, #nytkøkken eller #aubokøkken, og finde inspiration til alt fra greb til køkkenlåger, små stilleben og indretning i det hele taget. Her kan du også spørge personen bag profilen, hvor de forskellige produkter og materialer kommer fra. Det kan spare dig for meget tid på nettet og i diverse butikker.

Der er også masser af inspiration at finde på app’en og det digitale medie Pinterest, der, udover at bugne af lækre køkkendetaljer, desuden kan bruges som online opslagstavle, hvor du kan ’pinne’ de ting, du finder inspirerende. De danske boligblade har også fra tid til anden hele køkkenmagasiner, hvor du kan se de sidste trends indenfor køkkenbranchen – altid inspirerende.

Inspiration overalt

Det behøves ikke kun at være online, du finder inspiration, for smukt design og lækre detaljer findes overalt. Restauranter, flisebutikker, plantecentre eller bare på besøg hjemme hos et par gode venner. Husk at tage billeder, når du falder over noget, du kan lide – det kan være alt fra farven på en bestemt type træ til det armatur, som du ikke har set andre steder.

Besøg køkkenbutikker

Det bedste sted at hente inspiration er i køkkenbutikker. En ting er nemlig billeder, noget andet er virkeligheden. Her kan du se forskellige køkkentyper tæt på og få en klar fornemmelse af både materialer, kvalitet og æstetik.

I flere køkkenbutikker har de også prøver på forskellige bordpladetyper, ligesom du kan se et udvalg af hårde hvidevarer i udstillingen. Det kan give masser af inspiration, men husk at udstillingsmodellerne netop er udstillingsmodeller, og at dit eget køkken er et unika-rum, hvor du selv bestemmer alt fra farve til greb, låger til bordplade.