Køkken
Bad
Rum
Bryggers
Garderobe
Om AUBO

AUBO production A/S

Vævervej 19-23

DK-7490 Aulum

+45 97 47 35 00

aubo@aubo.dk

Læsetid

3 minutter

Udgivelsedato

september 2022

Hos AUBO er alder ikke en faktor, når det handler om arbejde. Her kigger man på kompetencerne på cv’et fremfor datoen på dåbsattesten, når det kommer til at rekruttere nye medarbejdere – og fastholde dem, man allerede har ansat. 

Det bedste bevis på AUBOs seniorpolitik er Jens B. Bertelsen (Jens “AUBO”), der stiftede virksomheden i sin tid, lyder det fra Torben Andersen, der er administrerende direktør hos AUBO. Jens B. Bertelsen døde i 2021 som 73-årig, men var aktiv til det sidste, og det var helt i stifterens ånd, for på Vævervej i Aulum er det ikke alderen, der sætter grænsen for ens evner.

”Jeg har altid sagt, at vi skal behandle vores medarbejdere godt, fordi vi skal have dem i mange år. Jeg plejer også at sige, at her er der ikke nogen, der skal tænke på at gå hjem på pension, før de bliver i hvert fald lige så gamle, som Jens blev,” lyder det fra Torben Andersen. Og selv om det er sagt med et glimt i øjet, er der alvor bag ordene.

”Vi er meget bevidste om at indrette vores arbejdsplads, så du ikke bliver udsat for nedslidning. Vi har et bredt fokus på effektivisering, og det er klart, når du kan investere i maskiner, der samtidigt  fjerner ensidigt gentagende arbejde, er du også med til at skåne dine medarbejdere.”

Og det er en rigtig god ide, ifølge Torben Andersen, hvis man gerne vil fastholde sine folk. ”Hvis man kan finde ud af at tilpasse opgaverne og arbejdstiden til den enkelte medarbejders behov, så kan man have folk i lang tid.”

Det er bl.a. Bjarne Laursen et godt eksempel på.

Pension tur-retur

Bjarne Laursen har været hos AUBO omkring 20 år. Han har en baggrund fra købmandsfaget, og inden han kom til AUBO, var han selvstændig med sin egen tankstation.

”Men så var der pludselig én, der gerne ville købe den. Det var egentlig ikke meningen, at jeg ville sælge på det tidspunkt, men til den rette pris er alting er jo til salg, ” fortæller Bjarne Laursen. Og sådan blev det. Tankstationen blev solgt, og der skulle ske noget nyt, spørgsmålet var bare hvad? ”Jeg tog en masse kurser og nåede også at få et truckcertifikat, men der var ikke rigtigt noget af det, der fængede. Og så en dag, var der en, der spurgte mig, om jeg ikke kunne tænke mig et job hos AUBO?”

På det tidspunkt var Bjarne Laursen midt i 50’erne. Han blev ansat som altmuligmand, men endte hurtigt med at forme sin egen stilling i tråd med hans tidligere arbejdsliv. ”Jeg kom til at stå for at fylde varer op i produktionen. Om det er tomatketchup eller søm og skruer, der skal fyldes på hylderne, er jo ligegyldigt, bare kunderne er glade.”

Da Bjarne Laursen fyldte 65 år, besluttede han sig for at gå lidt ned i tid, og da han blev 69 år, syntes han selv, det var på tide at give plads til yngre kræfter. ”Så jeg gik på pension, havde sidste arbejdsdag og det hele.” Men pensionen varede blot et par måneder, for hverken AUBO eller Bjarne Laursen var helt klar til at sige farvel til hinanden. ”Inden jeg stoppede, trak min chef mig til side og spurgte, om jeg ikke lige ville kigge forbi, når jeg havde holdt lidt fri, som han kaldte min pension. Han havde lige et job, han tænkte, der var noget for mig,” fortæller Bjarne Laursen.

Det er fem år siden, og Bjarne Laursen er stadig ansat hos AUBO i dag. Han kommer hver fredag og hjælper med at gøre rent. Han arbejder også i en genbrugsforretning i Aulum, og selvom Bjarne Laursen nu er fyldt 74 år, overvejer han ikke at stoppe endnu, hverken det ene eller det andet sted.

”Så længe jeg har det så sjovt med det, som jeg har det nu, så fortsætter jeg. Hos AUBO er der masser af muligheder, og hvis du lige pludselig ikke passer ind et sted, så passer du helt sikkert ind et andet sted. Sådan har det været alle de år, jeg har arbejdet her”, lyder det fra Bjarne Laursen. I sidste ende er det omgangen med kollegaerne, der betyder mest. ”Når jeg kommer forbi AUBO sådan en fredag formiddag, hilser jeg på minimum 50 mennesker, der er glade for at se mig. ”Dav Bjarne”, lyder det så. Det giver mig meget.”

 

Vejledning & Inspiration

Nysgerrig efter mere?

VESTJYSK ORDENTLIGHED
Brug for hjælp?

Har du brug for hjælp?

Vi sidder klar til at hjælpe dig med information og henvendelser

Chat med os