Køkken
Bad
Rum
Bryggers
Garderobe
Om AUBO

AUBO production A/S

Vævervej 19-23

DK-7490 Aulum

+45 97 47 35 00

aubo@aubo.dk

Læsetid

3 minutter

Udgivelsedato

juni 2022

Hos AUBO går man langt for at fastholde sine medarbejdere. Også når de bliver syge. Her kan du læse mere om, hvor meget en sikker forankring til arbejdsmarkedet kan betyde for en medarbejder i et sygdomsforløb.

Igennem livet støder vi alle sammen på sygdom. Nogle forløb tager et par dage, andre måske et par uger, men der er også mennesker, der kommer ud for en længere sygdomsperiode. Når en medarbejder bliver langtidssygemeldt, går der en masse mekanismer i gang. I den proces er det altid den menneskelige relation, der vægter højst hos AUBO. Det giver nemlig i sidste ende et bedre forløb, også når medarbejderen skal til at vende tilbage til arbejde, fortæller personalechef Nils A. Reinholdt.

Det er Maibritt Agerbek Evaldsens historie et godt eksempel på.

Fra operation til blodprop

I august 2022 kan Maibritt Agerbek Evaldsen fejre 18 års jubilæum som kontor- og salgsassistent hos AUBO. Hun kan også se tilbage på et år med sygdom, operation og derefter en sygemelding, der tog længere tid, end hun lige havde regnet med. Hele denne periode startede med, at Maibritt Agerbek Evaldsen begyndte at blive svimmel fra tid til anden.

”Så tager jeg selvfølgelig til lægen, og her kan de hurtigt konstatere, at jeg har et alt for højt blodtryk. Derfra bliver jeg sendt til en skanning, hvor man opdager, at jeg har udposninger på nogle blodårer i mit hoved. Dem er man nødt til at fjerne, så jeg skal opereres af to omgange,” fortæller Maibritt Agerbek Evaldsen.

Den første operation finder sted i august 2021. Da Maibritt Agerbek Evaldsen vågner op på opvågningsstuen, har hun fået fjernet en af udposningerne, men efterfølgende føler hun sig stadig ved siden af sig selv. Oplever tunnelsyn, har svært ved at orientere sig og holde balancen. Der går tre uger, og så henvender hun sig igen til lægen. På det tidspunkt er tunnelsynet væk, men Maibritt Agerbek Evaldsen har mistet kontrollen over sin venstre arm. Hun ser også lammet ud i den ene side af hovedet, og det viser sig, at hun har fået en blodprop som følge af operationen.

Det var hårdt, også mentalt, fortæller Maibritt Agerbek Evaldsen, for hun havde ikke regnet med, at hun skulle være sygemeldt i en længere periode.

”Jeg havde en klar forventning om, at jeg bare lige skulle opereres, og så skulle jeg tilbage på arbejde igen på fuldtid. Jeg skulle jo bare være sygemeldt i 14 dage, men der endte med at gå cirka fire måneder, før jeg vendte tilbage til arbejde igen.”

Et job i den anden ende

Som personalechef hos AUBO bliver Nils A. Reinholdt altid inddraget, når det kommer til sygemeldinger i virksomheden. Det er også ham, der i samarbejde med den enkelte afdelingsleder, står for at lægge en god plan for, hvornår medarbejderen kan vende tilbage til AUBO.

”Vi ved, at jo mere tid, der går, jo sværere kan det være at komme tilbage på arbejde. Derfor er det vigtigt at holde kontakten, så vi har en fornemmelse af, hvordan medarbejderen har det. Og hvordan vi kan hjælpe,” fortæller Nils A. Reinholdt og fortsætter:

”Helt fra start sagde vi til Maibritt, at hun overhovedet ikke skulle spekulere på, om der var et job i den anden ende. Det kan være en enorm belastning at skulle bekymre sig om sygdommen og sit arbejde på samme tid, så det var vigtigt, at der var sikkerhed omkring den del. Så kunne Maibritt have fokus på at blive rask igen og intet andet.”

Og det gav ro på, fortæller Maibritt Agerbek Evaldsen. I begyndelsen var hun ellers klar på at tage på arbejde og bare tonse igennem, som hun selv formulerer det, men det gik hurtigt op for både AUBO og Maibritt Agerbek Evaldsen, at det ikke kunne lade sig gøre. I hvert fald ikke til en start.

”I sådan et tilfælde er det altid vigtigt at få fastlagt, hvor vi skal starte henne. Vi ved jo alle sammen godt, hvad målet er; at Maibritt er 100% raskmeldt og tilbage på arbejde, men vi når ikke dertil bare ved at knipse med fingrene. Det nytter ikke noget at starte op og tro, at man straks kan klare det samme som før sygdomsperioden. Det handler om at begynde på et niveau, hvor man føler sig tryg og stadig har energi tilovers, når arbejdsdagen er ovre,” lyder det fra Nils A. Reinholdt.

Da Maibritt Agerbek Evaldsen vendte retur til AUBO, var det på nedsat tid, men på det tidspunkt var det heller ikke længere det, der var afgørende. ”Det var bare dejligt at være tilbage på arbejde igen. At kunne snakke med mine savnende kollegaer og være en del af en dagligdag. Det betød meget. Også for min bedring. Det er jeg overbevist om,” fortæller Maibritt Agerbek Evaldsen, der i dag stadig er på nedsat tid. Forude venter endnu en operation. Hvornår hun kan vende tilbage 100%, ved hverken AUBO eller Maibritt Agerbek Evaldsen af samme grund stadig ikke.

Maibritt blev i 2023, efter en periode med afklaringsforløb, ansat i fleksjob – stadig hos AUBO.

Vejledning & Inspiration

Nysgerrig efter mere?

VESTJYSK ORDENTLIGHED
Brug for hjælp?

Har du brug for hjælp?

Vi sidder klar til at hjælpe dig med information og henvendelser

Chat med os