Lige nu sparer du 25% på alle skabe, fronter og skuffer*
Læs mere
Køkken
Bad
Rum
Bryggers
Garderobe
Om AUBO

AUBO production A/S

Vævervej 19-23

DK-7490 Aulum

+45 97 47 35 00

aubo@aubo.dk

Læsetid

3 minutter

Udgivelsedato

august 2021

Hos AUBO har man et nærmest fast hold af lærlinge, og som noget nyt også kontorelever, der tilbringer en stor del af deres uddannelse hos virksomheden i Aulum. Denne del af medarbejderstaben er der dog ikke kun for at lære, fordi erfaringen hos AUBO vidner også om, at virksomheden lærer meget den anden vej.

Hos AUBO har man en kultur, hvor man altid prøver at afdække, hvor virksomheden er på vej hen. Og hvor medarbejderne er på vej hen. Det betyder, at der er fokus på opgradering af systemer og maskiner sideløbende med, at man også har fokus på uddannelse. Og det giver rigtig god mening, ifølge AUBOs ledelse, for hvis man skal have succes med at investere, så skal man også være sikker på, at medarbejderne er klar på forandringerne, gamle som nye.

”Vi skal følge med samfundet, og det skal vores medarbejdere også. Det er blevet et mantra, vi bruger her i virksomheden i bestræbelserne på at holde værktøjet skarpt. Vores menneskelige værdier og vores arbejdsressourcer skal vedligeholdes og udbygges. Med andre ord, skal vi sørge for, at når teknologien kalder på digitalisering, at vi også har nogle medarbejdere, der forstår og evner at håndtere det,” fortæller Torben Andersen, administrerende direktør hos AUBO.

Af samme grund har man hos virksomheden også stor fokus på at rekruttere lærlinge og kontorelever, da de ikke kun kommer for at lære – de kommer også for at lære fra sig.

Fra uddannelse til lærlingeplads på en uge

Kristian Poulsen Adolphsen troede egentlig, at han skulle studere IT på universitetet, men da han en dag fik et stykke et træ mellem hænderne i et teknikfag på gymnasiet, fandt han ud af, at det var mere ham. Men han slap alligevel ikke drømmen om IT, og i dag kombinerer Kristian Poulsen Adolphsen forkærligheden for træhåndværket med den mere tekniske interesse som maskinsnedkerlærling hos AUBO.

”Efter gymnasiet flyttede jeg til Herning med min kæreste, og efter endt værnepligt startede jeg på snedkeruddannelsen på Herningsholms Erhvervsskole. Her kan man specialisere sig som møbelsnedker, bygningssnedker og maskinsnedker. Så hørte jeg, at AUBO søgte en maskinsnedkerlærling, søgte pladsen og kort tid efter var jeg til samtale herude. Allerede samme dag blev vi enige om, at kemien passede, og efter en uge skrev jeg under på kontrakten. Så var jeg lige pludselig lærling hos AUBO,” fortæller Kristian Poulsen Adolphsen med et smil på læben.

Som lærling hos AUBO har Kristian Poulsen Adolphsen haft masser af spændende arbejdsopgaver, og det er der en god grund til, fortæller han. ”Her opfinder man ikke arbejdsopgaver, så lærlingen kan have noget at lave. Her bliver man sat til rigtige arbejdsopgaver med det samme, og det har været rigtigt fedt.” Det betyder, at Kristian Poulsen Adolphsen har stået for alt fra at skræddersy køkkenskabe til at lære den nyeste lærling op i konkrete arbejdsopgaver i produktionen.

Har brug for udvikling og ny viden

Igennem årene har AUBO været igennem en rivende udvikling, specielt på produktionssiden, hvor der hele tiden bliver stillet større krav, også til medarbejderne.

”Vi har et ret avanceret produktionsmaskineri med CNC-maskiner og computere, der skal programmeres, og det er her, vi har brug for sådan én som Kristian,” fortæller Michael Pedersen, der er produktionschef hos AUBO. ”En ting er, at man kan købe teknologien, men vi skal også have de personer, der skal til for at betjene teknologien. Vores lærlinge har lettere ved IT. De er også  meget hurtigere til at dykke ned i programmerne, og den der naturlige tilgang giver os som produktionsvirksomhed en masse fordele.”

For Kristian Poulsen Adolphsen har matchet med AUBO og maskinsnedkerretningen været det helt rigtige valg. ”Jeg kan stadigvæk godt lide at arbejde med computer og programmering, men på den anden side er det heller ikke bare tal på en skærm. Du har materialet imellem hænderne, og du kan se, at du fysisk får udrettet noget hver dag. Det er det, der har været med til at gøre uddannelsen så spændende for mig.”

Kristian blev færdiguddannet maskinsnedker den 1. oktober 2021.

 

Vejledning & Inspiration

Nysgerrig efter mere?

VESTJYSK ORDENTLIGHED
Brug for hjælp?

Har du brug for hjælp?

Vi sidder klar til at hjælpe dig med information og henvendelser

Chat med os