KVALITET ER, AT KUNNE SKABE EN HISTORIE ELLER ET ØJEBLIK AF NOGET HELT ENKELT
Der er dem, der er gode i et køkken. Der er dem, der ligefrem kan leve af det. Og så er der de mest sjældne af slagsen: De stjernekokke, der vinder guld ved Bocuse d’Or og kan kalde sig verdensmestre i gastronomi. Norske Ørjan Johannessen tilhører de sidste.
Halvtreds kilometer syd for Bergen, helt ud til kysten på den norske ø Selbjørn, ligger Bekkjarvik. Med sine blot 583 indbyggere gør den lille by ikke meget væsen af sig. Hvis det altså ikke lige var for det charmerende gæstgiveri på havnen.
Bekkjarvik Gjestgiveri er i næsten 40 år blevet drevet af ægteparret Asta og Øystein Johannessen, der begge er passionerede kokke. Tvillingesønnerne Arnt og Ørjan var derfor nærmest ”genetisk disponerede” for at arbejde med madlavning, og allerede som 12-årige begyndte de at hjælpe til i restaurantens køkken. Siden er det kun gået en vej. Begge brødre er i dag anerkendte mesterkokke – og for Ørjan kom den foreløbige kulmination på den gastronomiske karriere i januar 2015, da han i franske Lyon kunne løfte den eftertragtede guldstatuette af Paul Bocuse som bevis på, at han havde vundet Bocuse d’Or.