Køkken
Bad
Rum
Bryggers
Garderobe

AUBO production A/S

Vævervej 19-23

DK-7490 Aulum

+45 97 47 35 00

aubo@aubo.dk

Læsetid

3 minutter

Udgivelsedato

august 2021

Hos AUBO består næsten 10 procent af medarbejderne af fleksjobbere, der alle spiller en vigtig rolle i arbejdsdagen hos køkkenproducenten. Her kan du læse mere om, hvordan det er lykkes – og hvordan det er at være i fleksjob hos AUBO.

Hos AUBO er nogle medarbejdere ansat 12 timer om ugen, andre 9 timer om ugen, men uanset hvor lang tid, du er på arbejde i løbet af en dag – og dermed en uge, giver det mening, fortæller Michael Pedersen, der er produktionschef hos AUBO. Her arbejder man, ifølge Michael Pedersen, nemlig ikke med begrebet ’skånejob.’ Alle har en vigtig funktion, også når du er ansat i en fleksjobstilling. Og den indstilling mener man hos AUBO gør en stor forskel, ikke bare for virksomheden, men også for den enkelte medarbejder.

Som i Hans Christian Astrup Bæks tilfælde.

Pludselig ændrer livet sig

Hans Christian Astrup Bæk er 36 år og i dag ansat i et fleksjob hos AUBO, men det lå ikke i kortene for knap 11 år siden. På det tidspunkt arbejdede Hans Christian Astrup Bæk som murer og havde fuld gang i sin karriere, indtil livet lige pludselig slog en ordentlig kolbøtte. ”Det kom ud af det blå. Jeg vågnede bare op en morgen med en sindssyg hovedpine. Jeg har aldrig oplevet noget lignende,” fortæller Hans Christian Astrup Bæk, der ikke fik det bedre med det samme. Og med god grund.

Efter flere lægebesøg og utallige undersøgelser viser det sig nemlig, at hovedpinen skyldes en hjerneblødning. Til at starte med vender Hans Christian Astrup Bæk tilbage til murerfaget, men det holder ikke i længden. Kroppen kan slet ikke holde til det hårdt fysisk arbejde, så efter cirka syv år får han tilkendt fleksjob. Og tre uger senere starter han hos AUBO.

Åbenhed er vejen til succes

Med en enkelt undtagelse er AUBOs fleksjobbere alle ansat i produktionen. Her varetager de opgaver på lige fod med virksomhedens andre medarbejdere, bare på nedsat tid og med hensyn til de psykiske eller fysiske forhold, der måtte være. Åbenheden omkring årsagen til fleksjobbet, er en af årsagerne til den store succesrate, fortæller Nils A. Reinholdt, der er personalechef hos AUBO. ”Vi gør meget ud af at fortælle, hvad der er sket, og hvilke begrænsninger, der er. Selve forventningsafstemningen har været vejen frem for os.”

Det er Nils A. Reinholdt, der sammen med AUBOs produktionschef Michael Pedersen, står for rekrutteringen af fleksjobbere hos AUBO. Det kræver en stor indsats og et tæt samarbejde med den enkelte medarbejder og kommunen. Det kræver også en god portion mennesketække og forståelse.

”Som virksomhed mener vi, at det er vigtigt at tage et socialt ansvar, og heldigvis har vi nogle ledere, der har hjertet med på arbejde. De evner at tage fat i de her medarbejdere og få dem bygget op, så de bliver en uvurderlig del af vores arbejdsplads,” fortæller Torben Andersen, administrerende direktør hos AUBO.

”I bund og grund gør vi det, fordi vi ikke kan lade være,” forklarer Michael Pedersen og fortæller så om alle solstrålehistorierne, der følger med. Som de to fleksjobbere, der havde været ansat hos AUBO i en årrække, indtil de en dag med en uges mellemrum sagde deres job op, fordi de nu følte sig rustet til at tage en fuldtidsuddannelse begge to.

For Hans Christian Astrup Bæk har jobbet hos AUBO også haft en afgørende betydning.  ”Jeg har det som blommen i et æg her. Fra dag et bliver du set som en hjælp, der hvor der er mangel. Du føler også, at du bliver passet på. Hele processen har været meget professionel og løsningsorienteret, og det er også en af grundene til, at jeg har været her i seks år nu. Det og så kollegaerne,” lyder det fra Hans Christian Astrup Bæk.

 

 

Vejledning & Inspiration

Nysgerrig efter mere?

VESTJYSK ORDENTLIGHED
Brug for hjælp?

Har du brug for hjælp?

Vi sidder klar til at hjælpe dig med information og henvendelser

Chat med os