Del betalingen op med finansiering fra Santander Consumer Bank
Læs mere

AUBO production A/S

Vævervej 19-23

DK-7490 Aulum

+45 97 47 35 00

aubo@aubo.dk

Læsetid

3 minutter

Udgivelsedato

august 2021

Hos AUBO har man mange forskellige medarbejdere ansat. Også med mange forskellige etniske baggrunde. Hos AUBO er det nemlig holdningen, at en moderne virksomhed skal afspejle samfundet, også når det kommer til etnicitet. Derfor ser man det også som virksomhedens opgave at byde nye indbyggere i Danmark velkommen – også på arbejdsmarkedet.

”Både virksomhedens stifter Jens B. Bertelsen og jeg er jo indvandrere,” lyder det med et smil fra Torben Andersen, administrerende direktør hos AUBO, når talen falder på diversitet på arbejdspladsen, og han uddyber således: ”Der er ingen af os, der født her i Aulum, hvor AUBO ligger, men man slår jo rødder, hvor man flytter hen. Det tror vi, gælder alle mennesker. Som virksomhed mener vi derfor også, at vi har et ansvar, både overfor lokalområdet og de mennesker, der kommer hertil.”

Hos AUBO er det ifølge Jens B. Bertelsen og Torben Andersen derfor også en selvfølge, at man åbner dørene og bruger de ressourcer, der skal til for at integrere medarbejdere med anden etnisk baggrund hos AUBO. Det er historien om Luul Fremichael Aron et godt bevis på.

Fra Eritrea til Aulum

Der er en hel verden til forskel på Eritrea og Danmark, i hvert fald når Luul Fremichael Aron  fortæller. Intet kan sammenlignes, alt er anderledes. Luul Fremichael Aron er opvokset i den nordlige del af Østafrika, og bor nu over 5000 kilometer i fugleflugt længere nordpå, nærmere bestemt i Herning.

Luul Fremichael Aron er i dag 36 år. Han flygtede fra Eritrea i 2014. Før det var han ved militæret i Eritrea, men situationen i landet var uholdbar og livet utrygt. Urolighederne fik til sidst Luul Fremichael Aron til at frygte for sit liv, så til sidst flygtede han og endte efter en lang rejse i Danmark, først i København og sidenhen i det midtjyske, hvor han nu arbejder hos AUBO.

”Da Luul startede i praktik hos os i sin tid, gav vi ham den gulerod, at når han bestod sin danskprøve, ville vi give ham en fastansættelse hos AUBO. Det var vigtigt for os. Først og fremmest fordi, at Luul skulle lære så meget dansk, at han kunne indgå i produktionen og det fællesskab, der er på en arbejdsplads. Men det var også vigtigt, fordi vi gav ham et tilhørsforhold i Danmark. Et sted han hørte til,” lyder det fra Nils A. Reinholdt, der er personalechef hos AUBO.

For Luul Fremichael Aron betyder netop tilhørsforholdet og jobbet hos AUBO meget. ”Det forbinder alt, jeg har brug for i en kurv, kort sagt. Arbejdet, det sociale, det økonomiske og så videre. Det er en vigtig del af livet,” lyder det fra Luul Fremichael Aron, der i dag er fastansat på fjerde år som lagermedarbejder hos AUBO.

En effektiv indsats kræver plads og tid

Aulum er en del af Herning kommune, der på kommunalt plan styrer indsatsen omkring af få sluset flygtninge og indvandrere ind i det danske samfund. Det kræver ikke bare danskkundskaber og tilvænning til en ny kultur. Det kræver også et godt samarbejde med de lokale virksomheder, fortæller Susanne Juel, der som virksomhedskonsulent hos Herning kommune til dagligt arbejder med at få mennesker fra andre lande ud på det danske arbejdsmarked.

”Her har AUBO spillet en aktiv rolle i kommunen. Som virksomhed bruger de meget krudt på at hjælpe de svage i samfundet, også når det kommer til mine klienter, hvilket virkelig er prisværdigt. Også fordi jeg kan se, at det nytter noget. Det bliver en god løsning for alle parter, når man gør en indsats for det, og indsatsen bliver fulgt til dørs. Det har man formået hos AUBO. Og det er ganske enkelt fordi, at man har haft viljen til det, både hos ledelsen og hos medarbejderne,” lyder det fra Susanne Juel.

”Alle medarbejdere arbejder efter overenskomster og gældende lokalaftaler, når først de er fastansatte efter prøveforløb eller praktikperiode. Så AUBO har ikke løn-differentiering efter hvor man kommer fra. Det er et spørgsmål om at sikre tilstrækkelig og kompetent arbejdskraft, samtidig med vi viser et samfundsansvar,” understreger Torben Andersen. I 2021 har syv af de ansatte hos AUBO en anden etnisk baggrund end dansk, og fire af dem er blevet fastansat efter et samarbejde med Herning kommune.

 

 

Vejledning & Inspiration

Nysgerrig efter mere?

VESTJYSK ORDENTLIGHED
Brug for hjælp?

Har du brug for hjælp?

Vi sidder klar til at hjælpe dig med information og henvendelser

Chat med os