Få montering med i prisen i april
Læs mere

AUBO production A/S

Vævervej 19-23

DK-7490 Aulum

+45 97 47 35 00

aubo@aubo.dk

Læsetid

3 minutter

Udgivelsedato

august 2021

I et omskifteligt arbejdsmarked er lange ansættelsesforhold ved at være et særsyn, men ikke desto mindre er det lykkes AUBO igennem årene at fejre flere jubilæer og længerevarende arbejdsrelationer med både kollegaer og eksterne samarbejdspartnere.

AUBOs hovedkontor og produktion på Vævervej i Aulum er et knopskud af bygninger og udvidelser. De første år fejrede medarbejderne julefrokost hjemme hos AUBOs stifter Jens B. Bertelsen, men efter et stykke tid slap pladsen op. Virksomheden fik vokseværk, også på medarbejderfronten, men på trods af tilbygning på tilbygning har specielt én ting ikke forandret sig igennem alle årene; det nære forhold til både de ansatte og virksomhedens samarbejdspartnere.

”Det er klart, at du ikke kender alle mennesker, som du gjorde i starten, men det er alligevel den gode relation, der er i fokus den dag i dag,” fortæller Jens B. Bertelsen, fabrikant og stifter af AUBO. Det samme siger AUBOs administrerende direktør Torben Andersen.

”Det er simpelthen en del af vores strategi. Vi vil have gode relationer, og ikke mindst lange relationer, med alle interessenter her i virksomheden. Det vil sige leverandører og kunder, men specielt også medarbejdere. Vi bruger meget energi på at lære folk op og vedligeholde deres uddannelse, og derfor vil vi selvfølgelig også gerne have, de bliver her, til de bliver 70. Mindst.”

Jeg keder mig i hvert fald aldrig

Indtil videre har Laurits P. Bæk været hos AUBO i snart 25 år, og med en alder på knap 50 år er det ikke usandsynligt, at han når at fejre mange flere runde jubilæer hos AUBO. At han skulle ende med at være hos AUBO i så mange år, havde han ikke selv forudset, da han havde første arbejdsdag.

”Dengang havde jeg ikke en intention om at have 25 års jubilæum samme sted, men tiden er bare gået. Og med god grund jo. Det er en fantastisk alsidig arbejdsplads, og igennem årene har jeg prøvet lidt af hvert, så i dag kender jeg rigtig mange af arbejdsfunktionerne. Jeg keder mig i hvert fald aldrig,” fortæller Laurits P. Bæk, der i dag står i spidsen for virksomhedens lagerfunktioner med fokus på postforsendelse, restordreforsendelse og småordrer. Netop alsidigheden i virksomheden er et billede, som AUBOs administrerende direktør også kan nikke genkendende til.

”Dem der har været her i lang tid har været udsat for noget af en kulturaversion med mange forandringer over tid. Som vi plejer at sige, så kommer vi aldrig tilbage til de gode gamle dage. Vi kommer derimod frem til nye bedre og tider til gavn for både AUBO og medarbejderne,” lyder det fra Torben Andersen.

Det er ikke kun det faglige og udfordringerne, der driver værket hos Laurits P. Bæk. Det er også det sociale. Selve kulturen hos AUBO. ”Da jeg kom hertil, kaldte de det jo for AUBO-familien, og jeg kunne jo straks mærke hvorfor. Vi lavede tit ting sammen og hjalp hinanden privat, og sådan er det også nu, selvom vi i dag er blevet mange flere,” fortæller Laurits P. Bæk.

Har du overvejet at komme på kontor?

Ligesom Laurits P. Bæk har Solvejg Madsen også arbejdet hos AUBO i 25 år, men i modsætning til hendes kollega i produktionen har hun været på kontor alle årene. At det var kontorvejen, Solvejg Madsen valgte, skete lidt ved et tilfælde.

”Jeg er oprindeligt uddannet blomsterdekoratør, men da jeg en dag begyndte at lede efter nyt arbejde, spurgte min nabo, om jeg nogensinde havde overvejet at komme på kontor?” fortæller Solvejg Madsen. Hendes nabo hed tilfældevis Jens B. Bertelsen, og det var selvfølgelig kontoret hos AUBO, han mente. ”Jeg skulle lige tænke mig om, men der gik ikke lang tid, før jeg sagde ja og  startede i kontorlære på prøve.” I dag er prøvetiden for længst forbi, og Solvejg Madsen har som kontorassistent arbejdet med alt fra at modtage ordrer over telefonen til arkivarbejde og prislisteproduktion. Med andre ord har hun haft et meget alsidigt job, hvilket vækker genklang hos Nils A. Reinholdt, der er personalechef hos AUBO.

”Vi tager vores MUS-samtaler meget alvorligt. Og med god grund. Hvis medarbejderen gerne vil afprøve noget nyt eller videreuddanne sig, er vi meget lydhøre. Det tror jeg, er en af årsagerne til, at vi er lykkedes med at fastholde så mange lange og gode arbejdsrelationer,” fortæller Nils A. Reinholdt, der selv har arbejdet hos AUBO i mere end 14 år.

”Det er en helt anderledes arbejdsplads i dag, end det var for 25 år siden,” fortæller Solvejg Madsen.” Det er en sjov proces at have været igennem, men der er også meget, der ikke har forandret sig. For mig personligt er det stadig kundekontakten og de gode kollegaer, der er med til at gøre arbejdsdagen god.”

 

 

Vejledning & Inspiration

Nysgerrig efter mere?

VESTJYSK ORDENTLIGHED
Brug for hjælp?

Har du brug for hjælp?

Vi sidder klar til at hjælpe dig med information og henvendelser

Chat med os