Boligstylisten:

Køkkenet bliver mere personligt og vovet

Det er efterhånden slut med neutrale køkkener og mainstreamløsninger. Det personlige køkken vinder nemlig mere og mere frem, ifølge boligstylist Mette Kirstine Brinch, der – meget sigende – driver indretningsvirksomheden Unikke Rum.

Som boligstylist arbejder Mette Kirstine Brinch til dagligt med bolig og interiør under devisen, at alle rum kan blive unikke – også køkkenet. Her får du stylistens bud på tidens trends og gode råd til, hvordan du tilføjer mere personlighed til køkkenet, om det er 10 år gammelt eller splinternyt.

Byd naturen velkommen indenfor

Naturen er mere nærværende end nogensinde før. Både i folks bevidsthed og i boligindretningen. Det organiske look og flere naturmaterialer i de danske hjem er en af de mere lykkelige konsekvenser af det sidste stykke tids corona-tilværelse, fortæller Mette Kirstine Brinch, der også ser tendensen i køkkenet.

”Vi er i en periode blevet tvunget til at blive hjemme, hvilket har betydet, at flere mennesker har fået øjnene op for, hvor smukke omgivelser vi egentligt bor i her i Danmark. Vi har lært at værdsætte naturen, og det har også påvirket vores indretning, hvor ’udenfor’ mere og mere bliver lig med ’indenfor’ – også i køkkenet.”

Mette Kirstine Brinch peger på valget af træ, som en af de tendenser hun ser – både som hele køkkener i træ, men også i form af indretningsdetaljer, som f.eks. fletkurve, bambusmåtter og opvaskebørster i træ, der giver rummet et mere naturligt look.

”Jeg oplever også, at folk er blevet mere modige. Hvor man før måske traditionelt valgte et hvidt køkken, ser jeg nu, at folk tør vælge et farvet køkken. Blå og grøn, der har referencer til naturen, er blandt de populære farver. Men jeg tror ikke det varer længe før folk tør mikse flere farver på lågerne, eller måske vælger en mere vild farve.”

aubo oak line køkken i eg natur med hvid bordplade og højskabsvæg med aeg ovne
Naturen er mere nærværende end nogensinde før. Både i folks bevidsthed og i boligindretningen.

Vi er i en periode blevet tvunget til at blive hjemme, hvilket har betydet, at flere mennesker har fået øjnene op for, hvor smukke omgivelser vi egentligt bor i her i Danmark. Vi har lært at værdsætte naturen, og det har også påvirket vores indretning, hvor ’udenfor’ mere og mere bliver lig med ’indenfor’ – også i køkkenet.

Mette Kirstine Brinch

Boligstylist, Unikke Rum

Plads til hygge – og personlige fliser

Tidligere skulle køkkenet helst være et rent lærred. Stramme linjer, grebsfrie skuffer og fokus på funktion. Eller sagt med andre ord: der skulle ikke være noget, der stak for meget ud. Det er dog en tendens, der er ved at ændre sig.

”Jeg kan se, at det her med ’mix and match’ bliver mere og mere populært. Nogle vælger specielle greb, andre hænger farverige gardiner op i køkkenet. Det er blevet for kedeligt bare at male en væg for at ’peppe’ indretningen op. Der skal mere til. Og heldigvis for det,” lyder fra Mette Kirstine Brinch.

Du kan f.eks. male gulvet i en flot farve eller hænge din favorit kunst op på væggen, tilføjer boligstylisten. Ifølge Mette Kirstine er køkkenet præ-corona nemlig også blevet mere og mere et leverum, ligesom stuen, og derfor kan man også med fordel indrette rummet derefter. Der skal skabes plads til afslapning og interiør, der ikke bare indbyder til at lave mad – men også til at hygge.

Og hvis du er typen, der stadig overvejer et hvidt tone-i-tone-køkken, efter du har læst denne artikel, skal du ifølge stylisten absolut ikke fortvivle. Der er stadig mange muligheder for at sætte et personligt præg på dit køkken.

”Lad os sige, du også gerne vil have hvide fliser til dit hvide køkken. Her finder du hurtigt ud af, at hvid ikke bare er hvid. Du kan få fliser med kanter, struktur, med håndmalede motiver, fra cremehvid til skrighvid. Så der er mange måder at give sit køkken sit helt eget særlige præg,” lyder det afslutningsvist fra Mette Kirstine Brinch.

Mette Kirstine Brinch er en anerkendt dansk boligstylist, der bl.a. lever af at lave boligstyling til danske boligmagasiner. Herudover driver hun indretningsvirksomheden Unikke Rum.