Fedtede fingre, karrysovs og opvasken fra i går. Dit køkken skal stå model til mange ting, og det kan godt sætte sine spor. Men bare rolig, du kommer langt med knofedt og lidt rengøring. Her får du vores guide til rengøring af dit køkken.

 Før du køber køkken, skal du faktisk tænke på, hvor meget du gider at gøre det rent. Nogle materialer er lige til at håndtere, mens andre materialer kræver mere kærlighed, og dermed også tid, når de skal gøres rene. Hvis du f.eks. vælger en træbordplade, skal du regne med at give den olie fra tid til anden, mens en laminatbordplade er stort set vedligeholdelsesfri og nem at gøre ren. Det kan også være en god ide at undgå åbne hylder og overveje skabe og låger uden greb, hvis du vil undgå at skulle støve for meget af.

Tre hurtige til rengøringen:

  1. Jo mindre nips, jo hurtigere er det at gøre rent, så overvej, hvor meget du har til at stå på både køkkenbord og hylder.
  2. Hvis du holder orden i skufferne med rumdelere mv., er det typisk også nemmere at gøre rent, så der ikke hober sig støv og skidt op blandt køkkengrej, service og madvarer.
  3. Husk hvidevarerne. Selvom du med garanti ikke gør dit køleskab rent lige så ofte, som du tørrer din bordplade af, er det vigtigt at rengøre hvidevarerne med jævne mellemrum, så de holder længere.

Fra rengøring af dine køkkenlåger…

Når det kommer til rengøring af dine køkkenlåger, uanset om de er af laminat eller af massiv træ, kommer du rigtig langt med noget så simpelt som en klud og lidt vand. Hvis der er genstridige pletter eller fedtfingre på lågerne, skal du bruge en opvredet klud med lidt sulfo på. Når du har fået pletterne væk, tørrer du efter med en ren opvredet klud for at fjerne eventuelle rester af rengøringsmiddel. På den måde undgår du også striber på lågerne. Hvis du står med mere genstridige pletter, er det altid en god idé at spørge din køkkenkonsulent til råds.

…til kærlighed til din bordplade

I langt de flest tilfælde kræver rengøringen af bordpladen i køkkenet kun vand og sæbe. Hvis du skal af med lidt mere genstridige pletter, kan det være en anden sag, for her kan selve materialet spille ind. En laminatbordplade kommer til at stå skinnende flot, hvis du gør den rem med en omgang laminatrens, mens både træ- og naturstensbordplader skal have pleje med olie. Hvad der gælder lige præcis for din bordplade, kan din køkkenkonsulent rådgive dig om.

aubo siena køkken i hvid med hvid bordplade og quooker armatur med kogende vand