Fungerer dit køkken optimalt? Også et år efter?

Køkkenet er en arbejdsplads, der konstant er under forandring. Der skal være plads til nye madlavningsprojekter, mere køkkengrej og omorganisering af skuffer og skabe. Her får du vores guide til, hvordan du kan optimere og opgradere dit køkkenrum – og forlænge glæden ved dit nye køkken.

Bedre plads

Når du har brugt dit køkken et stykke tid, kan du begynde at se et mønster i, hvilket køkkengrej du bruger. Måske skal kaffemaskinen have en mere central plads, mens Sousvide-apparatet med fordel kan placeres et andet sted, måske i bryggerset eller i et viktualierum, da den ikke er i brug så tit. På den vis skaber du mere plads, og bedre plads, til alle de ting, du bruger mest til hverdag.

Mere orden

De fleste starter som regel ud med at have orden på hylderne, men så går der hverdag i den – også i det nye køkken. Madvarerne skal lige hurtigt på plads, og ting bliver mast ind her og der. Men sådan behøver det ikke at være. Du kan nemt opgradere din køkkenplads i skuffer og skabe med f.eks. rumdelere, tallerkenholdere, aludispensere og specialskuffer til tupperware og andet køkkengrej. Det giver dig muligheden for at skabe mere orden – både nemt og overskueligt.

 

Bedre overblik

Hvis du har valgt mange skuffer i dit nye køkken, har du et godt udgangspunkt for at få overblik over både dit køkkengrej, service og naturligvis også alle dine madvarer. Når du trækker indholdet ud til dig, kan du nemmere overskue, hvad du har på lager – og organisere det. Brug labels på dine krukker og beholdere og organiser dine småting, fra knive til krydderier, i specialdesignede skuffeindsatse.

Mere beskyttelse

Mad på blusset, tallerken ind og ud af opvaskemaskinen og potter og pander på plads i skuffen. Et køkken bliver brugt hver dag, men det behøver ikke at blive slidt af den grund. Hvis du bare tager din forholdsregler, er dit nye køkken nyt i mange år endnu. Du kan f.eks.  skåne dine skuffer med gummimåtter, der også får dit service og køkkengrej til at stå bedre fast. Det kan også være en god idé at lægge løbende vedligehold af bordplade og køkkenlåger ind som en post i kalenderen. Du kan læse mere om de forskellige køkkenmaterialer i vores bordpladeguide og køkkenlågeguide her.