Corona opdatering: AUBO Køkken & Bad holder butikkerne åbne – og leverer stadig varer ud til aftalt tid

Vestjysk & familieejet

Da det hele startede

Selv om tiderne er skiftet og AUBO har vokset sig til at være landskendt – og endda mere end det – går Jens B. Bertelsens tanker i ny og næ tilbage til dagene i 1985, hvor han besluttede sig til at blive selvstændig inden for køkken- og garderobeskabe.

Det skete helt tilfældigt. Jens var værkfører i en daværende panelfabrik og tilbagelagde i den stilling masser af kilometer på den tyske autobahn. På en messe i nabolandet stødte han på en tysk forhandler af køkken- og garderobeskabe, og i 1985 etablerede Jens, sammen med hustruen Grethe, firmaet Topline Denmark. Lageret lå hos en vognmand i Viborg, der skulle sørge for transporten af varerne. Jens selv lå – groft sagt – på landevejene for at pleje firmaets interesser og tilbagelagde 80.000 kilometer årligt, mens Grethe passede virksomhedens andre aktiver fra hjemmet i Aulum.

“Det er hårdt arbejde at etablere en virksomhed, og de første fem-seks år var der ikke noget, der hed ferie. Vi havde heldigvis det held, der skulle til for at komme videre”, udtaler Jens.

Hvor kommer AUBO navnet fra?

I 1988 skiftede Topline Denmark navn til AUBO. En anden havde taget patent på Topline-navnet, og det med AUBO lå ligesom på tungen. “Aulum” og “indbo”. Rødderne og virksomhedens kerneprodukt. Det var også i 1988, at virksomheden endelig fik sin første ansatte medarbejder, men trods fremgangen hed bundlinjen stadig hårdt arbejde.

“Når jeg ser tilbage på de tider, kan jeg ikke komme udenom, at det var hårdt. Det gjaldt om at holde omkostningerne nede og banken i ro” udtaler AUBO-grundlæggeren. Ordene kommer med eftertanke og på stille vestjysk manér – praleri er tydeligvis ikke Jens’ stærke side.

Stadig en del af dagligdagen hos AUBO

I dag er Jens overgået fra direktør-posten til en slags daglig leder med blæksprutte effekt. Naturligvis kender Jens til alle ender og kanter i virksomheden, og selv om han i dag gør sig mest i indkøb, så er han lidt overalt. Og han taler stadig om hårdt arbejde og en filosofi, der har præget AUBO i samtlige af virksomhedens leveår.

En rigtig familievirksomhed

At kalde AUBO en familievirksomhed er ikke overdrevent. Hustruen Grethe er stadig i virksomheden, og den ene datter af familien er ansat i AUBOs marketingafdeling. Den anden datter, er ikke i firmaet, men har til gengæld skænket en svigersøn, der er ansvarlig for eksporten til Norge.

AUBO er stadig den samme

Strategien er enkel – og den samme som altid, som Jens udtaler:

“Vi skal være ordholdende og holde vores aftaler i alle henseender. Det har vi altid fået ros for fra vores kunder. Jeg fornemmer, at det betyder meget for vores kunder, at de stadig handler med en familieejet, vestjysk virksomhed”.

Fantastisk samarbejde

Selv om Jens har rundet de 70, deltager han stadig aktivt i virksomhedens hverdag fra sin plads midt i fælleskontoret, kompetent sekunderet af adm. direktør og medejer Torben Andersen.

Vestjysk når det er bedst

Stort menneskeligt overskud af energi, troværdighed, loyalitet, respekt, fleksibilitet og vestjysk stædighed har det krævet at etablere og drive familievirksomheden AUBO. Heldigvis havde Jens nok af det hele, da han i 1985 etablerede AUBO Køkken & Bad sammen med sin hustru, Grethe.

Nysgerrig efter mere?

Kontakt AUBO

Har du brug for hjælp, information eller ønsker du at kontakte os? Så send os en meddelelse og vi vender hurtigst muligt tilbage.

AUBO yder op til 25 års garanti
AUBO er medlem af Køkken Garantiforeningen
AUBO er tildelt Bisnodes kreditværdighed
En stor del af AUBOs sortiment er Breeam dokumenteret
Brug for hjælp?

Har du brug for hjælp?

Vi sidder klar til at hjælpe dig med information og henvendelser

Chat med os