Vi tilbyder ATTRAKTIVE leveringstider
Læs mere

AUBO production A/S

Vævervej 19-23

DK-7490 Aulum

+45 97 47 35 00

aubo@aubo.dk

Belysning til køkkenet

At have en god belysning i køkkenet er lige så vigtigt som diverse skabe og skuffer. Belysningen gør, at du på enhver tid af døgnet kan arbejde i køkkenet, og samtidig kan du også skabe hygge og atmosfære ved netop at tildele rummet den helt rigtige form for belysning.

Hvad er den rigtige form for belysning?

Når man taler om belysning til køkkenet, så taler man reelt set om tre forskellige slags belysning. Der er nemlig både arbejdslyset, hyggelyset og så den helt generelle belysning. Faktisk er der en grund til, at netop det med køkkenets belysning skal være sådan en videnskab. Det er nemlig langt fra lige meget hvilken belysning, du udsætter dine øjne for.

Arbejdslyset er placeret, så det oplyser dine bordplader. Det er ved bordpladen, du kokkererer, skærer og snitter, og det er selvfølgelig vigtigt, at du har det rette lys, når du skal arbejde, så du kan have fuld fokus på det, du er i gang med, og ikke snitter dig selv i fingeren, eller brænder dig på den varme gryde. Til at skabe det rigtige arbejdslys kan bruges pendler fra loftet eller spots placeret i bunden af dine overskabe, så de lyser direkte ned mod bordpladen.

Hyggebelysningen kan være flere forskellige ting. Det kan være smukke pendler til at lyse over spisebordet, hvor mange af hjemmets sociale begivenheder finder sted. Pendler kan fås i et hav af flotte designs, så de ikke kun er funktionelle, men også smarte at se på. Der kan også være bordlamper placeret i rummet, for netop at gøre stemningen hjemlig og hyggelig. AUBO tilbyder også spots til dine vitrineskabe, således at disse oplyses indefra, hvilket skaber en rigtig hyggelig stemning.

Den generelle belysning lyser køkkenet op fra rummets loft. Det kan være spots eller pendler monteret i loftet. Med den rigtige generelle belysning, kan du nemt se alle rummets hjørner og kroge, og det er også denne belysning, der afslører, når gulvet trænger til støvsugning og køkkenlågerne en afvaskning.

Vær opmærksom på, at såfremt du har valgt køkkenlåger i en mørk model, kan det kræve ekstra belysning i rummet, da de mørke køkkenlåger stjæler en del lys. Omvendt skal man passe på, ikke at bruge for blændende lyskilder, såfremt man eksempelvis har køkkenlåger i højglans. Dette vil give for meget lysrefleksion, hvilket i længden ikke er behageligt at opholde sig i/arbejde i.

 

 

LED belysning fra AUBO

Alle spots fra AUBO er i LED, som står for Light Emitting Diode. LED belysning har mange fordele. For det første afgiver LED belysning ikke varme. For det andet bruger LED belysning kun minimal strøm og sidst men ikke mindst, så er der langt mere levetid i LED belysning. Alt dette betyder at LED belysning er billigere i drift end f.eks. glødepærer.

Et andet belysningsprodukt til køkkenet fra AUBO er de såkaldte LED-strips. Disse strips er 330 mm, og kan sættes, hvor du tænker, det kunne være funktionelt eller give designet et ekstra løft. Mange bruger det f.eks. under bunden af underskabselementerne, så der dannes et flot lys ned mod gulvet. Andre bruger LED strips under bordpladens udhæng, hvor det lyser ned ad underskabselementerne. Der er mange muligheder med disse strips, hvor næsten kun fantasien sætter grænsen.

 

Kig ind til din lokale AUBO forhandler

Ud over de produkter vi selv tilbyder indenfor køkkenbelysning, tilbyder vi også belysning fra:

Kig endelig ind til din lokale AUBO forhandler, hvor du kan finde inspiration til, hvad der kan fungere godt i netop dit hjem.

 

Find AUBO forhandler
Video

Kig indenfor hos Johanne & Jesper

Vejledning & Inspiration

Nysgerrig efter mere?

VESTJYSK ORDENTLIGHED
Brug for hjælp?

Har du brug for hjælp?

Vi sidder klar til at hjælpe dig med information og henvendelser

Chat med os