Vi tilbyder ATTRAKTIVE leveringstider
Læs mere

AUBO production A/S

Vævervej 19-23

DK-7490 Aulum

+45 97 47 35 00

aubo@aubo.dk

Læsetid

2 minutter

Udgivelsedato

februar 2021

Den 4. oktober 2017 kunne hele Danmark for første gang stifte bekendtskab med grafikeren og ”bagenørden” Jesper Søvndal. Jesper var en af de ti deltagere i sjette sæson af ”Den store bagedyst” – og helt frem til finalen imponerede han uge efter uge både seerne og dommerne med sin kreativitet og sin knivskarpe præcision.

DET MEST INTERESSANTE I VERDEN

Når Jesper selv skal sætte ord på det at være en kender, handler det frem for alt om passion og helhjertet engagement. ”Jeg har gennem årene kastet mig ud i mange forskellige projekter, og fællesnævneren har altid været, at de er drevet af en stærk passion,” siger Jesper og fortæller videre, at de store ting sker, når passionen kombineres med nysgerrighed og lysten til at fordybe sig. ”Jeg kan godt lide at dimse med tingene og dykke ned i processer, teknik og udstyr. Hvad det sidste angår må jeg nok erkende, at jeg er lidt af en gadgetnørd – og ikke mindst når det handler om køkkener og bagning.”

Ud over den helt overordnede passion for brød og kager kommer Jespers nysgerrige tilgang til livet oftest til udtryk gennem forskellige nedslag, hvor et bestemt tema i en kortere eller længere periode er det mest interessante i hele verden. ”For mig handler det meget om hele tiden at udfordre; både mig selv, mine opskrifter og de redskaber, jeg arbejder med. Det er også en af grundene til, at jeg er så vild med bagning. Du løber aldrig tør for nye idéer, nye projekter, nye teknikker, nyt udstyr og nye opskrifter, der skal udforskes og udfordres.” Den nysgerrige og udfordrende tilgang betyder til gengæld også, at projekterne med Jespers egne ord har det med at gribe lidt om sig. ”Tag nu for eksempel, da jeg på et tidspunkt ville lave fyldte chokolader til Johanne. Det var sådan et nedslag, der i en periode fyldte hele min verden, og hvor jeg eksperimenterede med opskrifter og gik all in på udstyr og teknikker, indtil mit umættelige behov for perfektion var opfyldt – og Johanne fik verdens bedste fyldte chokolader.”

UFORGLEMMELIGE OPLEVELSER

Jesper fortæller, at han helt fra barnsben har haft den der særlige kombination af nysgerrighed og trang til at fordybe sig i de ting, han kaster sig over. ”Jeg havde engang fået den tossede idé, at vi skulle have høns i mine forældres have, og hvad gør man så?” spørger mesterbageren og giver med det samme svaret ledsaget af et skævt smil: ”Man laver da en detaljeret arbejdstegning til sin far, så han kan ombygge legehuset i haven til et hønsehus.”

Jesper Søvndals evne til at bruge sin nysgerrighed og lærelyst har allerede givet ham mange uforglemmelige oplevelser, ikke mindst  deltagelsen i ”Den store bagedyst” i 2017. Men hvor de fleste gætter på, at finalen i sig selv var kronen på værket, ser Jesper faktisk anderledes på tv-konkurrencen. ”Det var selvfølgelig superfedt at nå helt til finalen, og det har helt klart også åbnet en masse døre for mig efterfølgende. Men for mig er det de tolv uger, hvor vi optog programmet, der står tilbage som noget helt specielt. I den periode fik jeg en helt fantastisk mulighed for at nørde, dimse, være nysgerrig, spørge og suge til mig, og selve den proces gav mig bare så utroligt meget og var i høj grad med til at forme mit videre liv.”

Jespers bageskole-køkken er i model Siena Ruby Red.

Film med Jespers Bageskole-Køkken

DEN STORE KØKKENKENDER

Da såvel privaten som bageskolen i den gamle gymnastiksal skulle indrettes, faldt valget af køkken på AUBO. Et valg, der som med så mange andre projekter i køkkenkenderens liv handlede om både proces, kreativitet, funktion, holdbarhed og udseende. ”Med de mange timer, jeg tilbringer i et køkken, var det helt afgørende, at jeg både i vores private køkken og i bageskolen kunne få tilpasset tingene efter mine og Johannes idéer og behov. Og selvom køkkenet i privaten og det store køkken i bageskolen er meget forskellige, er der alligevel en række ting, de har tilfælles. Frem for alt er begge køkkenerne jo bare drønflotte og taler på hver sin måde sammen med de to rum. Samtidig er det vigtigt for mig, at de kan holde til noget; at de er solide og i en ordentlig kvalitet. Jeg åbner og lukker jo for eksempel mine skuffer titusindvis af gange og propper dem til med udstyr og alt muligt andet, og det skal de kunne klare uden at begynde at hænge eller lignende. Jeg gider ikke at have noget skrammel i mine køkkener, så enkelt er det bare,” slutter mesterbageren, køkkenkenderen … og den nybagte far.

Jespers private køkken er i model Oak Line Latte.

Film med Jespers private køkken
Vejledning & Inspiration

Nysgerrig efter mere?

VESTJYSK ORDENTLIGHED
Brug for hjælp?

Har du brug for hjælp?

Vi sidder klar til at hjælpe dig med information og henvendelser

Chat med os