Vi tilbyder ATTRAKTIVE leveringstider
Læs mere

AUBO production A/S

Vævervej 19-23

DK-7490 Aulum

+45 97 47 35 00

aubo@aubo.dk

Håndvask til køkken

En helt central arbejdsplads i dit køkken, er sektionen omkring vasken, hvor du bruger masser af timer på at vaske op, skylle grøntsager, skrælle kartofler og meget mere. Vasken er dog langt fra kun en funktionel enhed i dit køkken. Håndvasken findes i et utal af designs, materialer og størrelser, hvilket betyder, at vasken lige så meget kan bruges som det designmæssige ”prikken over iét” i din køkkenindretning.

Populære materialer til din håndvask i køkkenet

Der findes mange forskellige materialer, der kan bruges til produktion af håndvaske til dit køkken. Her er nævnt nogle af de vigtigste:

Rustfrit stål: Vasken i rustfrit stål er en klassiker, der har været brugt i køkkenet mange år tilbage. Størstedelen af verdens køkkenvaske bliver netop lavet i rustfrit stål, og det gode ved køkkenvasken i rustfrit stål er, at den er tidløs i designet, kan tåle høje temperaturer, og så er den meget hygiejnisk. Køkkenvaske i rustfrit stål er også foretrukket af professionelle kokke.

Silgranit: Silgranit er et materiale, der over de sidste år er blevet utrolig populært til produktion af køkkenvaske. Silgranit er en blanding af 80% granit og 20% akryl. Denne blanding udgør en utrolig holdbarhed, og silgranitvaske er da også meget robuste. Selve overfladen på en silgranitvask er 100% lukket, hvilket betyder, at vasken både er ridse- og syrefast samt ekstrem varmeresistent. Helt op til 280 grader kan en silgranitvask tåle, og samtidig falmer vaskens farve heller ikke i sollys. En silgranitvask fås i mange forskellige farver, så den kan bruges til at understøtte alverdens designs.

Porcelæn: Porcelænsvaske fås ligesom silgranitvaske i flere forskellige farver, og kan give køkkenet et helt specielt udtryk, idet porcelænsvasken udtrykker design og elegance. Porcelænsvaske er nemme at vedligeholde.

Husk på, når du har valgt materialet til din køkkenvask, at få et blandingsbatteri, der passer til vaskens materiale, så de 2 ting ikke står og modarbejder hinanden, og udgør dårligt design. Et køkken skal være gennemtænkt, hvorfor materialerne selvfølgelig skal matche hinanden.

Bestil AUBOs katalog

Størrelsen på din køkkenvask

Køkkenvaske kan fås i mange forskellige størrelser. Det er dog vigtigt, at selve vaskeskabselementet er bredt nok til netop den vask, du ønsker dig. Det nytter ikke noget, at  montere en vask med dobbelt kumme i et vaskeskabselement med kun en bredde på 50 cm. De 2 ting skal passe sammen.

Vaske kan fås med alt fra en enkelt kumme og helt op til 2,5 kumme, hvor den ekstra kumme bl.a. kan bruges til at sætte ting i blød i. Ligeledes kan du få en vask med afløbsbakke, hvilket kan være en fordel at have, såfremt man har en lidt skrøbelig bordplade i f.eks. massivtræ.

Monteringsformer for din håndvask til køkkenet

Din køkkenvask kan typisk monteres i bordpladen på følgende 3 forskellige måder:

Nedfældning: Køber du en vask til nedfældning, skal der blot skæres et hul i bordpladen, hvori vasken nedlægges. Nedfældningsvasken har dog den ulempe, at vaskens kant stikker op i forhold til selve bordpladen, hvilket giver et naturligt samlingssted for snavs og krummer. Modsat kan vasken skiftes uden større bøvl, hvis det skulle blive nødvendigt.

Planlimning: En planlimet vask limes i bordpladen, så den sidder fuldstændig plan med bordpladen. Det giver et smukt og fuldendt look, og du slipper også her for at krummer og skidt, der sidder fast op af kanter.

Underlimning: En underlimet vask limes fast på undersiden af bordpladen. Også denne løsning er funktionel, idet du slipper for dumme kanter, der samler snavs.

Vi står klar til at hjælpe dig

Uanset om du skal have helt nyt køkken, eller blot er på udkig efter en ny køkkenvask, så står vi hos AUBO klar til at inspirere og rådgive dig. Vi har masser af forskellige vaske i udstillingen, så du kan her se vaske i forskellige størrelser, materialer og farver, og sammen kan vi finde frem til en vask, som passer til dine behov og ønsker.

Du finder nærmeste AUBO forhandler her. Vil du væres sikker på, at der er afsat god til dig, når du kommer, så book et møde her. Vi glæder os til at byde dig velkommen.

Find Forhandler

 

 

Vejledning & Inspiration

Nysgerrig efter mere?

VESTJYSK ORDENTLIGHED
Brug for hjælp?

Har du brug for hjælp?

Vi sidder klar til at hjælpe dig med information og henvendelser

Chat med os