Vi tilbyder ATTRAKTIVE leveringstider
Læs mere

AUBO production A/S

Vævervej 19-23

DK-7490 Aulum

+45 97 47 35 00

aubo@aubo.dk

Det fritstående køkken

Der er sket revolutioner i det danske køkken siden tiden, hvor den travle husmor var lukket inde i det lille lukkede køkkenrum, kun i selskab med sig selv og alverdens køkkengrej. Tiderne har ændret sig – familiemønstret har ændret sig, og køkkenet er i den grad genopstået i helt nye former, som passer til den moderne familie, hvor familietiden ofte nydes i køkkenet.

Køkkenindretning gennem tiderne

De fleste af os kan huske det! Har vi ikke selv boet med det lille lukkede køkkenrum, så husker vi måske besøgene hos familiens ældre medlemmer, hvor madlavningen foregik i enerum, mens resten af familien sad sultne og forventningsfulde i spisestuen eller den pæne stue. Dengang var der en skarp adskillelse imellem de forskellige rum, og kønsrollerne var også indrettet således, at manden ikke lavede de store armbevægelser i selve køkkenet, men til gengæld trådte til, når de forskellige måltider skulle indtages.

Posen er dog siden da blevet godt og grundig rystet i forhold til boligindretning, og i dag er køkkenet som oftest et større rum, og tit slået sammen med spisestuen i et såkaldt køkken-alrum. Og køkken-alrummet passer virkelig godt til den måde, vi lever på i dag. I køkken-alrummet er der nemlig plads til samtale og samvær, så selve madlavningen er blevet mere social, hvor flere kan deltage, foruden de, der blot deltager passivt i form af deres tilstedeværelse i rummet. Det kan være en god måde at være sammen på i disse travle tider, hvor familiekalenderen er godt fyldt op. Selv om man måske ikke alle sammen har fokus på de samme ting, er det rart at kunne opholde sig i hinandens nærhed, og her fungerer køkken-alrummet optimalt som et slags multirum med udfoldelsesmuligheder for alle aldre.

De store køkkenrum giver muligheder

De store køkkenrum, som bliver tegnet ind i stort set alle nye huse i dag, giver nogle muligheder i køkkenindretningen, som man ikke så førhen. Hvor køkkenet i gamle dage fulgte væggene, er det i dag helt naturligt at montere køkkenet i køkkenrummets midte, så det slipper fri af væggene, og dermed tillader, at arbejdszoner bliver placeret mere kreativt og med udgangspunkt i, at flere personer deltager i madlavningens arbejdsgange.

Bestil AUBOs katalog

Det fritstående køkken

Det fritstående køkken er eminent til, at man kan interagere socialt i det, da det er stort, og også giver mulighed for, at man kan arbejde overfor hinanden og parallelt med hinanden. Det ligefrem indbyder til dialog og samtale.

Ikke alt i det fritstående køkken behøves dog at være fritstående. Mange bruger for eksempel den løsning, at en del af køkkenet monteres op ad væggen parallelt med en fritstående køkken-ø. I denne opstilling kan eksempelvis vasken være integreret i elementerne langs væggen og kogesektionen integreret i den fritstående køkken-ø. Det er også populært at have en højskabsvæg integreret i væggen, hvor ovn, mikroovn, køleskab og fryseskab placeres, hvorimod både vask og kogesektion er placeret i en fritstående ø. I de tilfælde hvor du har kogesektionen integreret i en fritstående ø, tilbyder vi masser af flotte frit hængende emhætter, og alternativt kan bruges en NikolaTesla induktionskogeplade med integreret emhætte, så du slipper helt for, at udsigten omkring køkken-øen ødelægges af aftræk og rør fra emhætten.

AUBO har stor ekspertise i det fritstående køkken

Hos AUBO har vi masser af erfaring med køkkenindretning. Vi har solgt tusindvis af køkkener i alverdens stilarter, og har helt sikkert også et køkken, der passer lige til dig. Det fritstående køkken har været meget efterspurgt igennem en årrække, hvilket har givet os en masse erfaring med og viden omkring netop denne måde at indrette køkken på. Kig endelig ind til os, og bliv inspireret.

Vi laver selvfølgelig gerne et indretningsforslag til dig, som du kan se i 3D, og yderligere tilbyder vi også, at du kan tage en virtual gåtur i dit nye køkken, allerede inden det er sat i ordre. Med vores virtual reality værktøj kan du på en realistisk måde få en fornemmelse af indretningen og de forskellige materialevalg, hvilket giver dig en god sikkerhed for, om de valg du har foretaget, nu også er helt, som de skal være.

Du er meget velkommen til at booke et møde her, så vi kan afsætte god tid til dig, når du kommer i butikken. Vi glæder os til at byde dig velkommen.

 

 

Vejledning & Inspiration

Nysgerrig efter mere?

VESTJYSK ORDENTLIGHED
Brug for hjælp?

Har du brug for hjælp?

Vi sidder klar til at hjælpe dig med information og henvendelser

Chat med os